La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reclamat a JxCat i ERC no supeditar la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol als pressupostos generals de l'Estat. Així ho ha dit en una roda de premsa celebrada aquest dimarts des del Parlament.

Albiach ha celebrat que el president del grup d'ERC, Sergi Sabrià, hagi mostrat la seva voluntat que la taula es reuneixi abans de les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. "Celebro que Sabrià vulgui reunir-la perquè fa només uns dies sentíem com el vicepresident Aragonès deia que era 'difícil' que es reunís la taula en aquesta situació", ha apuntat la líder dels comuns.

En un sentit similar s'ha expressat precisament el soci dels comuns al govern espanyol. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha comentat en una entrevista a RNE que creu que seria "bastant absurd" que JxCat i ERC, que demanen més recursos per a Catalunya, neguessin els que hi ha contemplats als pressupostos de l'Estat que s'han presentat aquest dimarts.

Per altra banda, Albiach ha apostat pel teletreball com a "eina fonamental per reduir la mobilitat" i ha fet una crida al Govern a deixar les "versions contradictòries" i que doni "informació clara". Tot plegat després que el conseller El Homrani hagi assegurat que "el treball a distància és obligatori​ per totes les empreses que puguin fer-ne, tant públiques com privades", mentre la consellera Budó ha assegurat que amb l'actual decret d'estat d'alarma el Govern no pot decretar l'obligatorietat del teletreball, ni decidir unilateralment alguna mesura que tingui en compte algun confinament domiciliari.

Albiach ha demanat que s'aclareixi la situació i ha lamentat que es pugui parlar de sancions a empreses i que aquestes no es posin en marxa. Albiach s'ha mostrat d'acord en aplicar les mesures recomanades pels experts sanitaris.

Acusació popular contra IQOXE

Per altra banda, el grup de CatECP ha anunciat que es personarà com a acusació popular a la causa judicial contra l'empresa IQOXE de la Canonja (Tarragonès), que el passat 14 de gener va patir una explosió que va causar la mort de tres persones. 

La diputada Yolanda López ha titllat d'"ofensiu" que en la comissió d'estudi del Parlament sobre la petroquímica de Tarragona, IQOXE faci comparèixer el seu advocat i no algun dels màxims responsables de la companyia en la sessió d'aquest dimarts.