La presidenta del grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat al Govern que es deixi de "globus sonda", com la proposta de confinament de caps de setmana, així com de "batalles polítiques" entre els seus socis a compte de la gestió de la pandèmia de la Covid.

En roda de premsa, Albiach ha apuntat que la ciutadania mereix "ser tractada com a adulta" i amb "transparència" i no amb "globus sonda" com el confinament de cap de setmana. "El que necessitem és claredat i certeses", ha assenyalat la candidata dels comuns a les properes eleccions catalanes previstes inicialment per al 14 de febrer.

Sobre la possibilitat d'aquest confinament de cap setmana, Albiach ha assenyalat que no se li pot demanar sacrificis a la població sense anar acompanyats de mesures. En aquest sentit, ha destacat el fet que se li demanés a la gent anar en transport públic a treballar durant la setmana i després el cap de setmana tancar-se, en comptes de vetllar per promoure el teletreball i les inspeccions laborals en aquest sentit, perquè "el treball presencial és una font important de contagis ".

"Claredat, anticipació i certeses"

Més enllà, Albiach ha dit que el Govern hauria d'actuar en la posada en marxa de noves mesures amb "claredat, anticipació i certeses". Per això, ha demanat a l'executiu autonòmic un pla "d'escalada" sobre mesures a prendre en pròximes setmanes i d'acord amb quina variable, així com un pla de xoc econòmic i social.

D'altra banda, Albiach ha demanat als socis de Govern (JxCat i ERC) que deixin d'utilitzar políticament la gestió de la pandèmia de la Covid-19 per la seva lluita electoral, de la mateixa manera que l'oposició a Catalunya està sent "responsable" i mantenint política de " mà estesa" amb ells. "Ara mateix és evident a ulls de tothom que la lluita partidista entre els dos socis de Govern no només no ha cessat durant la gestió de la pandèmia, sinó que veiem que s'agreuja", ha lamentat.