Coincidint amb el tour de presentació del llibre Tornarem a Vèncer, escrit a quatre mans per Marta Rovira i Oriol Junqueras, la secretària general d'Esquerra a l'exili ha defensat la taula de diàleg amb el govern espanyol de Pedro Sánchez. Ara bé, la defensa que en fa tot i la inhabilitació del president Quim Torra, la marca amb certs matisos: "anar sense renúncies ni ingenuïtats". A través de videconferència ha fet aquestes declaracions en connexió amb l'Antic Escorxador de Tarragona.

Rovira ha ampliat el projecte: "Ens estem preparant, simultàniament al diàleg, per tornar-hi, i sabem més que mai com tornar-hi gràcies als aprenentatges del 2017. Hem d'estar més ben preparades i coneixem les amenaces. El govern espanyol si ens decep també ho ha de saber". Així doncs, els republicans emmarquen la propera campanya electoral al Parlament, amb la defensa del diàleg amb l'estat espanyol.

La líder republicana ha afegit: No prometem camins fàcils ni donem cap recepta màgica. Proposem treballar, treballar I treballar. És així que fa molts anys que Esquerra Republicana ha construït un projecte guanyador. I tenim una feinada de por per ser-ne moltes més".

Marta Rovira @esquerratgnMarta Rovira connectada amb l'acte a Tarragona / Foto: ERC Tarragona

Torrent adverteix sobre com ha de ser l'independentisme

En paral·lel, i òbviament de forma presencial, el president del Parlament Roger Torrent també ha confiat en la unitat. Una idea compartida pel conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, que ha remarcat que "l'independentisme no pot tenir dues velocitats" amb gent que cregui que ja hi ha majoria social per la república, perquè, segons diu, encara hi ha zones del país on el republicanisme i l'independentisme no són majoritaris. Per la seva banda, Torrent ha recordat el referèndum de l'1 d'octubre com el model a seguir: "La manera com es va viure en molts ajuntaments va ser d’una manera diferent i no ens ho podem permetre perquè si no, no guanyarem. Hem de picar pedra, porta per porta per sumar sensibilitats al nostre projecte".

Sense perdre de vista la crisi econòmica i sanitària, els republicans posen la gestió del coronavirus com un dels pilars bàsics de la política catalana: "Hem de respondre a les necessitats materials de la ciutadania, aquelles demandes que tenen a veure amb tot un seguit de serveis públics essencials. Es concreta principalment des dels ajuntaments, el municipalisme és fonamental".

Roger Torrent @esquerratgnEl president del Parlament Roger Torrent encapçalava l'acte a Tarragona / Foto: ERC Tarragona