Se'n va anar per la porta del darrere després d'haver perdut desenes de diputats en una repetició electoral, quan mesos abans havia fregat la vicepresidència del govern espanyol amb Pedro Sánchez al capdavant. Va enfonsar el partit que va fundar a Catalunya. I ara, Albert Rivera torna a aparèixer en l'escena de Ciutadans, un partit sotmès a la incertesa davant una Assemblea General al gener que podria suposar el relleu de Inés Arrimadas com a presidenta dels taronges. Rivera ha tingut poques, però sonades aparicions des que va abandonar la política després d'una derrota històrica i ara tornarà a aparèixer amb una excompanya seva, Begoña Villacís, vicealcaldessa de Madrid, en un col·loqui. Aquest podria ser un detall sense importància si no fos perquè Villacís, abans bona amiga d'Arrimadas, ara és la seva rival dins el partit i són molts els qui aposten per ella per rellevar a la catalana, de qui consideren que el seu temps de glòria ja fa temps que es va acabar. 

Concretament, el col·loqui en qüestió està organitzat pel club Siglo XXI, el mateix en què Isabel Díaz Ayuso ha tornat a fer de les seves, i Rivera apareix com a convidat destacat en un acte presentat per Begoña Villacís i en el que la direcció de Ciutadans, segons informa El Confidencial, no han confirmat l'assistència d'Inés Arrimadas, per motius de salut. Al mateix temps, asseguren que si que hi haurà altres membres de la formació taronja, però, en realitat, no s'ha informat de qui hi assistirà, mentre que alguns càrrecs lamenten que no els han convidat o que, fins i tot, no sabien que Villacís (coordinadora del equip de refundació de la formació) i Rivera concedirien en aquest acte. Tot i que des del partit intenten transmetre que no hi ha res estrany en aquesta activitat conjunta, la realitat és que l'expresident del partit, que en les últimes ocasions quan ha parlat ha estat per criticar a Cs, els deixa intranquils. 

La tempesta perfecta per Rivera 

Si que ho reconeix una part del partit, ja que inevitablement, per molt que Rivera no faci res més que dir que ha abandonat la política per dedicar-se a la seva (convulsa) vida professional, el que digui avui, marcarà el discurs d'Arrimadas, i probablement, la posarà en un compromís, afegit a una situació ja per si mateixa complicada per la catalana. A més, alguns dels seus excompanys, encara dolguts per la derrota i per les maneres, saben que aquest retorn no és una casualitat: coincideix amb la reforma de la sedició, la polèmica per la llei del només sí és sí i al mateix temps amb un moment molt convuls per Ciutadans, que desapareix a moltes enquestes encara que Arrimadas es negui a assumir-ho. És a dir, el moment ideal per ell, que les seves víctimes preferides sempre han estat Podemos i els independentistes: abans d'abandonar la política i pocs dies abans de la celebració de les eleccions del 10-N, Rivera deia que Sánchez es perpetuaria a la Moncloa a còpia de concessions a l'independentisme.