Madrid va tornar a sortir als carrers com feia molts anys que no ho feia per defensar el model de sanitat pública que els metges de la regió consideren que està en perill per culpa del govern d'Isabel Díaz Ayuso. Centenars de milers de persones van concentrar-se a la capital espanyola per demostrar el seu rebuig a les polítiques que està duent el govern regional, i tot i que la majoria eren personal sanitari també s'hi van afegir molts dels ciutadans afectats per la mala salut de la sanitat pública a Madrid, així com personatges famosos i també els polítics d'esquerres madrilenys. Per això, des d'un primer moment, l'estratègia dels populars ha estat ignorar l'èxit evident d'aquesta convocatòria, que va superar les expectatives dels seus organitzadors, i no donar-li cap mena de validesa, ja que "un 99% dels ciutadans no hi ha participat". Ayuso s'ha pronunciat per primera vegada sobre aquesta manifestació en un esmorzar informatiu, després de intentar minimitzar els efectes de la vaga del personal sanitari d'urgències i de l'atenció primaria, i ho ha fet en la mateixa línia, desacreditant la protesta i reduint-la a un "boicot de l'extrema esquerra" contra el seu govern. 

En la seva intervenció, la presidenta madrilenya ha assegurat que l'esquerra vol boicotejar la sanitat madrilenya amb aquesta mena d'accions, prenent els carrers i els hospitals i "fent creure als seus ciutadans que tenen una mala sanitat fins i tot enmig d'una crisi internacional dels models sanitari, és excel·lent, comparada amb qualsevol lloc del món". Aquest convenciment d'Ayuso xoca amb les dades oficials, que situen a la comunitat dirigida per Isabel Díaz Ayuso a la cua d'inversió, amb una xifra total de 1.300 euros per persona i any, seguida d'Andalusia i Múrcia, totes tres governades pel partit popular. Catalunya se situa en la quarta posició per la cua mentre que el País Basc lidera el rànquing. Així, per la presidenta de la comunitat, el problema va més enllà d'un deteriorament dels serveis públics que reconeix, si no que a més, els partits d'esquerra "impedeixen un debat serè per una reforma necessària en un món que envelleix i que demanda serveis universals i de qualitat". 

Disposada a parlar amb els metges per millorar-ne les condicions 

Ayuso també ha contestat de manera implícita a una de les principals crítiques que feien els metges que han assistit a la manifestació per defensar la sanitat pública, que es queixaven de la manca de diàleg de la presidenta i el conseller del ram. Per això, la dirigent ha assegurat que sempre estaran disposats a "escoltar els metges i infermers per millorar les seves condicions", intentant suavitzar el seu discurs contra aquests professionals, de qui en alguna ocasió ha dit que eren uns ganduls que no volien treballar. En aquesta ocasió, ha dit d'ells que són "indispensables perquè la protecció de la salut que és un dret constitucional i perquè el seu benestar professional és essencial per a poder disposar del millor sistema sanitari.  

Així, Ayuso ha desviat les crítiques contra els metges per centrar-se en els partits d'esquerres que han animat als madrilenys a participar de la manifestació, especialment Más Madrid i Unidas Podemos, amb els seus líders formant part de la multitud que ha sortit als carrers. "Quan des de l'activisme d'esquerres intenten confondre l'opinió pública dient que un centre sanitari 24 hores ha de funcionar com un petit hospital, o quan ens posen la por al cos dient que la videoconferència sanitària substitueix un metge d'urgències, fan eslògans des de la falsedat. Si els activistes d'esquerres anessin als nostres hospitals, potser hi hauria menys demagogia", ha reblat la presidenta de la Comunitat de Madrid, que s'ha vist obligada a fer declaracions sobre la manifestació després que fos un èxit de convocatòria. 

ETA i Catalunya per a desviar l'atenció

Així i tot, com sempre, Isabel Díaz Ayuso ha tret els seus dos temes preferits, ETA i Catalunya, per atacar al govern de Pedro Sánchez i intentar desviar el focus sobre la seva persona i el seu govern, que no havia hagut d'enfrontar-se a cap situació com aquesta durant el seu mandat. Abans de referir-se a la concentració, ha animat a la població a no adormir-se davant el que per ella és un intent clar del govern de coalició i els seus socis parlamentaris d'instaurar a Espanya "una República Federal Laica de facto", recuperant la idea que Sánchez vol proclamar la república que va esverar fins i tot a Vox. Sobre la reforma de la sedició, Ayuso ha criticat l'estratègia del president del govern espanyol, assegurant que suposa "la rendició de la democràcia i de l'estat de dret".