L’Advocacia de l’Estat no afluixa i ha presentat un nou escrit davant el jutjat del cas 8-M i carrega contra l’informe de la Guàrdia Civil, a qui acusa d’actuar amb un “clar biaix acusatori” i de mutilar dades claus i generar suspicàcies per sustentar les seves hipòtesis. L'Advocacia d el'Estat ja havia acusat la jutge que investifa el cas d'obrir una causa general contra el govern espanyol.

El recurs de reforma presentat per l’advocada en cap, Rosa María Seoane, defensa que l’informe és un exemple del perjudici que s’està provocant al delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, investigat en la causa per un presumpte delicte de prevaricació administrativa per haver autoritzat la manifestació del 8-M quan ja es coneixia el perill del coronavirus. L’escrit de l’advocada de l’Estat sosté, segons informa El Confidencial, que l’atestat de la Guàrdia Civil deixa anar “continues sospites i comentaris suspicaços”.

"Sense evidències científiques"

Però no es queda aquí a l’hora de desqualificar l’informe que ha causat la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos. L’escrit afirma que no hi ha cap anàlisi d’evidències científiques que sustentin les acusacions, únicament referències mutilades i parcials de documents o notícies de premsa.

La advocada de l’Estat retreu a la magistrada Carmen Rodríguez-Medel que hagi citat a declarar el delegat del govern quan encara està pendent de resoldre’s a l’Audiència de Madrid el recurs presentat contra la seva imputació. Franco haurà de declarar davant la jutge el 10 de juny. 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram