El cantautor Lluís Llach ha advertit Podemos i els comuns que tenen "fatxes infiltrats" i ha fet referència a les paraules de l'exdiputat de la formació de Pablo Iglesias, Raimundo Viejo Viñas, que el mes d'abril va parlar d'un possible "bloc neoconstitucionalista" que incorporés Vox i UP per tal de "desactivar el procés". 

Concretament, les paraules de Viejo el passat mes d'abril van ser les següents: "És possible forjar un bloc neoconstitucionalista, que incorpori en la subalternitat les opcions "semileals" (en dir de Linz) de Vox o UP a dreta i esquerra, desactivant el procés, sota el tancament de la crisi social que ha començat en la constitució material proposta?".

En un tuit publicat al seu perfil fent referència a aquest missatge, Llach ha advertit: "Ep, gent de Podemos i Comuns". "Teniu fatxes infiltrats. Van disfressats de progres. Aneu blanquejant el feixisme, aviam fins a on arribareu. Potser al suïcidi en nom de l'Espanya Universal?", ha afegit. 

Tot això, després que el diputat i secretari general del partit d'ultradreta VoxJavier Ortega Smith, afirmés que el seu partit està disposat a investir el candidat socialista Salvador Illa perquè governés la Generalitat i evités "l'entrada dels colpistes" independentistes, fet que va disparar totes les alarmes. Totes menys la dels socialistes que han optat, de moment, pel silenci.

 

Imatge principal, Lluís Llach / ACN