El politòleg Ramón Cotarelo ha volgut enviar un missatge als líders polítics del PDeCAT i ERC del Congrés dels Diputats sobre l'aprovació dels pressupostos del president espanyol, Pedro Sánchez. "Si els independentistes catalans voten els pressupostos dels carcellers espanyols és que no tenen dignitat", ha advertit Cotarelo en una piulada. 

 Aquest dijous, el líder d'Unidos Podemos, Pablo Iglesias, va signar un "principi d'acord" amb el PSOE per aprovar els pressupostos. Més tard, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de l'executiu de Sánchez, Isabel Celaá, va instar els partits independentistes a donar-los suport: “Són molt beneficiosos per a la societat catalana”.

Per la seva banda, el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va assegurar que la seva formació no donaria suport als pressupostos de l'Estat si no hi ha moviments del govern espanyol pel que fa als presos i a l'autodeterminació. 

En una línia molt semblant es va expressar el portaveu econòmic del Partit Demòcrata al Congrés i secretari d’organització, Ferran Bel, que va descartar un vot favorable: “En la situació actual, si no canvia res, jo no veig possible que el PDeCAT pugui votar a favor dels pressupostos”, va manifestar en una roda de premsa.