El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha defensat que el seu partit no donarà un suport ni "actiu ni passiu" als pressupostos de l'Estat si no hi ha "moviments" del govern espanyol pel que fa als presos i pel que fa a l'autodeterminació. Sabrià ha deixat clar que els dos temes són indestriables i ha avisat que "la paciència ja se'ns ha acabat".

"Fa molts dies que les paraules han millorat, però que els fets es mantenen absolutament igual. Si no hi ha un moviment de manera immediata sobre l'autodeterminació i sobre la situació dels nostres presos, ERC no té res a negociar amb els pressupostos a Madrid", ha defensat Sabrià.

"O es mouen, cosa que no han fet perquè només han millorat les paraules, o no hi ha res a negociar", ha insistit el dirigent republicà, a la qual cosa ha afegit: "Necessitem moviments en dos àmbits: presos i dret a l'autodeterminació". 

"A nosaltres el referèndum escocès ja ens val"

Preguntat per les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, en les quals nega que a Escòcia hi hagués un referèndum pactat, Sabrià ha contestat: "A nosaltres el referèndum escocès ja ens val". "Si a ella li sembla que no va ser un referèndum, a nosaltres sí, però caldria un govern més democràtic", ha defensat.