L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i l'exalcaldessa de Castelldefels Candela López han anunciat aquest dissabte que es presenten a la reelecció com a coordinadores nacionals de Catalunya en Comú.

Totes tres expliquen en un vídeo difós a les xarxes que es marquen l'objectiu de consolidar i fer créixer l'espai dels comuns en les convocatòries electorals del 2023, les municipals i les eleccions espanyoles, i també en el marc de la qüestió de confiança que plantejarà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en compliment dels acords de legislatura amb la CUP.

Objectius electorals

En concret, Jèssica Albiach ha subratllat que volen "créixer i revalidar a les municipals, guanyar les eleccions generals i fer avançar Catalunya amb un nou govern al servei de la gent".

Ada Colau, en anunciar que es presenta a la reelecció, ha destacat que Catalunya en Comú ja no és només una organització nova, sinó una força que "està aplicant aquestes transformacions a governs com el de Barcelona i l'Estat". L'alcaldessa ha remarcat que no ha tocat viure temps fàcils, però malgrat tot estan actuant i fent coses "que deien que eren impossibles".

 

En el cas de Barcelona, Colau ha posat d'exemple l'elèctrica municipal, el dentista municipal, una unitat antidesnonaments  o "l'àmplia transformació urbana que situa Barcelona a l'avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic". "Ara ens toca seguir endavant i seguir aprofundint en aquests canvis", ha afegit.

Calendari

La renovació de càrrecs s'emmarca en l’assemblea que celebrarà Catalunya en Comú els propers 20 i 21 de novembre, on també es debatrà i aprovarà una ponència política que fixarà els reptes i objectius de l’espai amb la mirada posada el 2023. La candidatura d'Ada Colau, Jèssica Albiach i Candela López a la coordinació nacional s’oficialitzarà el dilluns que ve, dia en què s’obre el període d’inscripció de les candidatures.

En les pròximes setmanes es donarà a conèixer el calendari electoral, i els resultats s’anunciaran a la mateixa assemblea.

Ada Colau va ser elegida, coordinadora general de Catalunya en Comú per la Comissió Executiva de la formació el 17 de setembre del 2018, juntament amb  el regidor de Vilafranca en Comú, Ramón Arnabat, i Candela López. Va ser després la decisió de Xavier Domènec d'abandonar totes les seves responsabilitats polítiques.

Imatge principal, Jèssica Aliach i Ada Colau en un acte de la formació / Efe