Aquestes darreres setmanes han estat molt convulses entre els dos socis del govern espanyol: per part dels socialistes, han hagut de fer front a la crisi protagonitzada per Irene Montero i el ministeri d'Igualtat arran de la llei del només sí és sí; mentre que els morats s'han resignat a veure com el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska s'ha negat a reconèixer la mort d'un migrant a Melilla en territori espanyol. En aquest sentit, la portaveu del partit, Isa Serra, ha acusat al ministre d'haver "faltat a la veritat" quan s'ha referit a aquesta tragèdia que va tenir lloc a finals de juny a la tanca de Melilla, ja que els vídeos que han pogut veure els parlamentaris, contradiuen la versió que ha anat pregonant el ministre de l'Interior. 

"Per part del ministeri s'ha faltat a la veritat en algunes ocasions. Les imatges contradiuen la seva versió però crec que a mesura que avança la investigació per part de la Fiscalia, prendrà les decisions adequades respecte al que ha succeït", ha considerat Serra en una entrevista a Europa Press quan li han preguntat si troba que Marlaska pot canviar alguns aspectes de la política fronterera tenint en compte la tragèdia que va tenir lloc a la tanca de Melilla. De moment, la Fiscalia ha demanat més imatges al ministeri. En les primeres, es va poder confirmar, encara que el socialista ho negui, que la mort d'almenys un migrant va ser a territori espanyol, concretament, propietat del ministeri de Transports.

Unidas Podemos no reprovarà a Marlaska 

Tot i que el PP ha intentat reprovar a Marlaska i Montero, els socialistes i els diputats d'Unidas Podemos protegiran entre ells els dos ministres. Amb tot, això no vol dir que s'hagin acabat les crítiques, concretament, per haver-se negat a obrir una comissió d'investigació sobre aquests fets, tal com han anat demanant els membres de Podemos des que aquests van tenir lloc. Des d'aquest partit consideren que un fet "molt greu" com aquest ha de poder ser investigat al Congrés, però la junta de portaveus va rebutjar la comissió amb els vots en contra dels socialistes i del PP, tot i que el partit de l'oposició va advertir que es guardava aquesta possibilitat si les explicacions de Marlaska no el convencien. 

En aquest sentit, Isa Serra ha destacat que no només és important si hi va haver o no morts a la part espanyola de la frontera, sinó insistir que "totes les vides valen el mateix" i que tant les víctimes com les seves persones més properes mereixen "justícia, reparació i dret a la no repetició". Per això, ha demanat que es canviïn les polítiques d'immigració a Europa, basades en l'externalització de les fronteres i en no arribar a acord en aquesta matèria amb països com el Marroc, que "vulneren drets humans". El canvi sobtat de relacions entre Marroc i Espanya, que també ha afectat al Sàhara Occidental, va obrir una altra crisi entre Unidas Podemos i PSOE, una més.