Els lleons del Congrés dels Diputats han presenciat aquest dijous una nova performance del PP. El grup parlamentari dels populars —amb col·laboració de diputats de Vox— ha mostrat una gran pancarta a les portes de la cambra baixa per denunciar els defectes de la llei del ‘només Sí és Sí’ i demanar ja una “rectificació” del text del Ministeri d’Igualtat, que ha permès que molts violadors hagin vist rebaixades les seves penes per haver agredit sexualment dones. Un cop acabat el xou, la portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, ha demanat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, cessi la ministra Irene Montero.

Per situar la protesta del PP d’aquest dijous, cal recordar que aquest dimecres es va produir una gran esbroncada a la cambra per uns insults que la ministra d’Igualtat va proferir contra els populars. Durant la sessió de control al govern espanyol, Montero va assegurar que el PP “promou la cultura de la violació”, unes declaracions que van encendre la bancada popular i que van provocar escridassades i crits de  ‘vergonya’ i ‘dimissió’. Fins i tot la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, va renyar la ministra afirmant que l’expressió no era adequada en termes parlamentaris i demanant-li que respectés “la convivència” a la cambra. Si això no fos prou, la ministra de Justícia Pilar Llop, va desautoritzar Montero, i el portaveu socialista Patxi López va considerar que l’afirmació havia estat fora de lloc.

Aquest dijous, però, Cuca Gamarra no ha fet sang amb la relliscada de Montero, i s’ha limitat a carregar contra la llei estrella del Ministeri que ella capitaneja. Ha instat el president del govern espanyol a “rectificar” i “revisar” el text, a més de cessar la ministra; ja que el PP ha reiterat en diverses ocasions que es tracta d’una persona no apta pel càrrec. “Pedro Sánchez ha de demanar disculpes amb empatia i reformar la llei”, ha assegurat la portaveu del PP, a més de lamentar que el mal ja està fet i que, en cas que el seu partit estigués a la Moncloa ja no podria fer res per tots aquells casos en què els violadors ja han demanat poder revisar les penes; però sí que podria revisar la llei per evitar més beneficis per a agressors sexuals de cara al futur.

Reprovació de Marlaska

D’altra banda, i preguntada per la compareixença que va fer aquest dimecres el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés dels Diputats, Gamarra ha reiterat que va “mentir”. “No hauria de tornar a seure al Consell de Ministres”, ha afirmat, en línia amb el que han demanat  els populars en les darreres hores: una dimissió o bé un cessament per part de Pedro Sánchez. Com que no s’ha produït cap de les dues coses, la líder popular ha avançat que “abans que acabi l’any” el PP portarà la reprovació de Marlaska al Congrés. “Espanya no es mereix un govern que el menteixi”, ha reiterat Gamarra.