L'Assemblea reivindicarà "la victòria democràtica davant l'Estat que va suposar el referèndum de l'1-O" amb una marató d'actes que se celebraran arreu dels Països Catalans.

El primer acte serà el mateix divendres 1-O al municipi d'Illa, a la Catalunya Nord, que començarà a les 17h amb diferents parlaments polítics i acabarà amb una marxa de vehicles que duran urnes del referèndum fins a Figueres, on se celebrarà un concert de Ginestà i Xavi Sarrià.

En aquest acte encara no s'ha confirmat la participació presencial de cap membre del Govern de l'1-O. El president a l'exili, Carles Puigdemont, no hi podrà assistir i intervindrà a través d'un vídeo, ja que el proper dilluns viatjarà fins a Sàsser per declarar davant del jutge.

presentacion actos 1-o elisenda paluzie - assemblea

Paluzie i diversos representants territorials de l'Assemblea en la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: Assemblea

La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha confirmat aquest dimarts en una roda de premsa que tots els ex-presos i els exiliats estan convidats a l'acte i s'ha mostrat convençuda que algun hi assistirà. Qui sí que hi participarà és el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. Aquell mateix dia també se celebraran actes organitzats per les territorials en diferents punts del país.

Que l'acte se celebri a la Catalunya Nord i després una caravana de vehicles porti urnes de manera simbòlica fins a Figueres és l'homenatge que l'entitat vol fer en aquesta part dels Països Catalans per la seva col·laboració en l'Operació Urnes.  Preguntada sobre si la marxa de vehicles serà lenta i té intenció de bloquejar la frontera, Paluzie ha respost que serà a pas normal. 

2-O

El dissabte 2-O se celebraran tres marxes en diferents punts del país que involucraran la Franja i el País Valencià. La del nord partirà de Sant Julià de Ramis a les 8h i arribarà a Aiguaviva passant per Girona.

La del centre sortirà a les 14h de la plaça Parroquial de Vinaròs i anirà via Alcanar fins a Sant Carles de la Ràpita. L'acció ha estat organitzada també per l'entitat valenciana Decidim. Finalment, la de Ponent sortirà a les 6h de la Parada de l’Àngel (Fraga) i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs.

Gran Via Entrada Marxes per la Llibertat Vaga 18-O - Sergi Alcàzar

Imatge d'una de les marxes per la llibertat celebrades l'octubre del 2019 contra la sentència del procés / Foto: Sergi Alcàzar

El mateix dissabte se celebrarà la Conferència Nacional Antirepressiva a la Universitat de Girona. Està previst que hi assisteixin unes 200 persones i hi participaran independentistes represaliats pel procés i també altres d'èpoques anteriors.

3-O

El diumenge 3-O hi haurà una manifestació a la plaça del Cinc d'Oros de Barcelona per rememorar les grans mobilitzacions que es van produir arreu de Catalunya ara fa quatre anys. La mobilització ha estat convocada per la Plataforma 3 d'octubre. Una columna de l'ANC s'hi afegirà des de la plaça Francesc Macià.

Mantenir el "combat democràtic"

Preguntada per com es planteja el futur l'entitat després d'aquests dies, tenint en compte la continuïtat de la taula de diàleg, Paluzie ha anunciat que mantindran el "combat democràtic en tots els fronts", que per l'entitat passen pel popular, l'institucional i l'internacional.

"No volem que la taula de diàleg signifiqui la paralització del combat en tots els fronts ni aturar la preparació d'una alternativa per quan fracassi la taula de diàleg", ha respost la presidenta.

Paluzie també ha explicat que l'entitat està avaluant si el Govern ha inclòs al seu pla de govern algunes propostes del decàleg que van presentar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller d'Economia, Jaume Giró, el passat mes de juliol.

 

Imatge principal: votants de l'1-O reprimits per la policia espanyola / Foto: Sergi Alcàzar