El Govern assegura que intenta aïllar-se de les negociacions per a la investidura del vicepresident i candidat d'Esquerra a la presidència, Pere Aragonès, però el trencament de les converses entre ERC i Junts per buscar un acord de legislatura i les incerteses que això ha projectat ha incrementat la pressió perquè l'executiu es pronunciï al respecte quan ja han passat 85 dies des de les eleccions del 14-F.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha convertit la roda de premsa d'aquest dimarts posterior a la reunió del Consell Executiu en un partit de tenis en què s'ha dedicat a treure's del damunt les preguntes dels periodistes. Ha apel·lat a la voluntat del Govern d'aïllar-se de les negociacions i d'atorgar la confiança als equips negociadors alhora que apostava per la discreció.

 

"Hi ha temps"

Això no obstant, la consellera i diputada de Junts, ha assegurat que "si hi ha voluntat d'arribar a un acord, hi ha temps per fer-lo possible".

Budó ha evitat concretar a quina mena d'acord es referia, després que Junts ha advertit que no cedirà els seus vots a ERC de franc i el PSC ha reiterat que no té intenció de facilitar la investidura d'Aragonès amb una abstenció dels seus diputats.

Reunio Consell Executiu 11 mais 2021 Ruben Moreno

El Consell Executiu durant la reunió d'aquest dimarts / Ruben Moreno

Budó ha assegurat que el vicepresident de l'executiu i candidat dels republicans a la presidència no ha posat aquest tema sobre la taula de la reunió del Govern, i que durant la reunió no es parla de les negociacions.

"Conjurats per seguir"

La portaveu ha recordat que l'actual executiu està en funcions i continuarà així fins que hi hagi un nou Govern, "amb les limitacions de ser un govern en funcions, però un govern amb tota la seva determinació de gestionar el país fins al darrer dia i fins que arribi un nou govern". "Ens hem conjurat a seguir al capdavant fins al moment en què hi hagi un nou govern", ha reblat.

Budó ha esquivat qualsevol crítica sobre arran de les dificultats que la situació d'interinitat provoca al Govern, i ha recordat que la responsabilitat d'aquesta interinitat és responsabilitat de la decisió dels tribunal d'inhabilitar Quim Torra.

Mentre se celebrava la roda de premsa s'ha sabut que el Tribunal Constitucional ha rebutjat també el recurs que va presentar el conseller Josep Rull contra la seva condemna al Suprem per la participació a l'1-O. La consellera ha assegurat que la decisió del TC, que ja la setmana passada va rebutjar el recurs de Jordi Turull, no sorprèn el Govern.

 

A la imatge principal, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa / Ruben Moreno