El PSC no facilitarà ni amb els vots a favor ni amb abstencions la investidura del candidat d'ERC, Pere Aragonès. Així ho va dir ahir la seva portaveu al Parlament, Alícia Romero, i així ho ha reiterat aquest dimarts el seu candidat, Salvador Illa, qui, a més, s'ha postulat per "articular una majoria d'esquerres".

En una entrevista a TVE, Illa ha deixat clar que va ser la seva candidatura la que va guanyar les eleccions i que, per aquest motiu, "em toca a mi articular una majoria d'esquerres". "No veig per què qui guanya les eleccions i obté la confiança majoritària dels electors no se li permet intentar-ho. Em toca a mi articular aquesta majoria d'esquerres en un Govern de servidors públics que afronti les tres prioritats que té la societat catalana: vèncer el virus, la recuperació econòmica i que ningú quedi enrere", ha explicat.

En una altra entrevista a RNE, Illa ha recordat que va obtenir 50.000 vots més que Aragonès el 14-F. "No veig per què havent guanyat jo les eleccions haig de donar suport al senyor Aragonès i no me'l pot donar ell a mi. És una mica contradictori, quan, insisteixo, jo he tret 50.000 vots més", ha etzibat.

Preguntat sobre la possibilitat que ERC formi part d'aquest Govern que planteja, Illa ho ha descartat: "No governarem amb ERC, almenys mentre no renunciï a fer un Govern que tingui com a objectiu la independència de Catalunya. Pensem que és un objectiu divisiu per a la societat catalana, que és el principal responsable de la decadència de Catalunya en els últims 10 anys".

Per tot això, Illa ha tornat a insistir a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que el deixi presentar-se a la investidura quan faci la ronda de consultes i ha recordat que el republicà tampoc tenia els suports necessaris quan va ser designat candidat.

Clatellot als comuns

D'aquesta manera Illa responia per enèsima vegada als comuns, que continuen insistint que els socialistes facilitin els seus vots perquè Aragonès pugui ser investit en un Govern amb En Comú Podem. De fet, aquest mateix matí la seva líder, Jéssica Albiach, es dirigia directament al PSC d'aquesta manera en una entrevista a la Ser: "Per què el PSC no pot oferir quatre abstencions?".

Albiach també ha recordat a Illa que malgrat la seva victòria electoral no té prou vots per governar i ha recordat el triomf d'Inés Arrimadas el 21-D. "Jo el que no li faré a Illa és la seva feina. El cordó sanitari se'l posa ell mateix, m'agradaria saber quins moviments ha fet en els darrers dies per trobar una majoria. Només els ha fet amb nosaltres, que sap que no són suficients", ha lamentat.