Els acampats de plaça Universitat han anunciat que aniran a rebre el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que protagonitzarà un acte final de campanya a Barcelona. D'aquesta manera, han convocat una cercavila fins a la concentració que sortirà de plaça Universitat a les 16.30 hores per arribar a la concentració que serà a les 18.30 hores a la Fira de Montjuïc.

"Ell ve aquí a buscar quatre vots. Nosaltres som aquí per exigir solucions i acabar amb la repressió. D'aquesta manera ens sumarem a la concentració de rebuig convocada davant del Pavelló Tèxtil del recinte de la Fira de Montjuïc", han remarcat a través d'un comunicat. "Volem fer arribar el nostre rebuig a un president que no escolta ni la Generació del 14-O ni Catalunya".

comunicat plaça universitat

Tal com els acampats han dit en diverses ocasions, la seva voluntat és que "Sánchez condemni la repressió i la violència policial i que, amb la mateixa responsabilitat que se'ns exigeix a nosaltres, s'assegui a negociar un referèndum d'autodeterminació que doni veu a la ciutadania".

Aquesta convocatòria ha arribat després de la visita de la candidata pel PP per Barcelona Cayetana Álvarez de Toledo a la plaça Universitat i les amenaces de Ciutadans i Vox de celebrar un acte electoral a la plaça. A més, cal recordar que la formació taronja va portar l'acampada a la Junta Electoral i que posteriorment, aquesta va denegar la petició de Ciutadans de desallotjar la plaça.