La temptació era molt gran. Però els estudiants acampats a la plaça Universitat –en contra de la sentència i de l'actuació policial per reprimir les protestes– han evitat majoritàriament enfrontar-se amb Cayetana Álvarez de Toledo, que aquest dimarts ha decidit traslladar la campanya del PP al bell mig de la concentració estudiantil. Un cop allà, ha atès els mitjans per desqualificar els joves, acusant-los de "fatxendes subvencionats", de "presumptes estudiants" i "d'indigència cultural". 

A les onze del matí, representants de les Noves Generacions del PP han instal·lat una carpa amb el logo del partit i unes banderoles d'Espanya i la senyera a pocs metres de les tendes instal·lades a la plaça. Alguns dels presents, especialment un home gran, s'hi han acostat per increpar-los, però hi ha hagut un grup de joves que hi ha passat per agafar i llegir els fullets del PP i preguntar-los quines polítiques defensaven i per què. La conversa, assossegada, entre joves d'un i altre signe s'ha interromput quan ha arribat Cayetana Álvarez de Toledo, a dos quarts de dotze. 

La candidata del PP català ha rebut algun insult aïllat de mal gust, però la immensa majoria dels presents han optat per posar-hi un toc d'humor. Així, mentre ella es deixava fotografiar i atenia la premsa, els estudiants han entonat consignes rememorant antigues declaracions de Mariano Rajoy. "Los catalanes hacen cosas", cridaven. Fins i tot han reproduït a través d'un megàfon una versió de l'himne del PP i una de les cèlebres frases de l'expresident espanyol, "es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde". A més, li han deixat una màrfega, un sac de dormir i una tenda al costat de la carpa dels populars amb una nota en castellà, "Cayetana, això és per a tu". Per si no li quedava clara la invitació, li han cantat "Cayetana, quédate".

Mentrestant, la líder dels populars i ex-mà dreta d'Aznar s'animava amb desqualificacions pujades de to. Que la plaça Universitat, que hauria de ser "temple del saber" era la viva imatge de la "indigència cultural" i que els qui participen en l'acampada no són més que "presumptes estudiants", "ganduls" i "fatxendes subvencionats" a qui els rectors, que també han rebut, no fan res més que "animar". 

La visita de Cayetana ha estat breu, no s'ha allargat més de vint minuts. Òbviament no ha acceptat la invitació de sumar-se a l'acampada. Fa tot just 24 h van ser els dirigents de Cs, Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, els qui van organitzar un acte de campanya a l'acampada.