Comença el divendres 6 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arrenca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política, fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Nova avaria a Renfe, línies R4 i R8, en una setmana horribilis

Aquest matí hi ha una nova incidència a Rodalies Renfe. Estan afectades les línies R4 i R8, que ja acumulen els primers retards. Segons Adif, és per una incidència a la infraestructura, sense especificar quina ni on. Aquesta setmana ha estat especialment pèssima per Rodalies amb incidències greus i diàries.

2. El PSOE, disposat a fer una reunió a Waterloo amb Carles Puigdemont

El PSOE estaria disposat a enviar un emissari per reunir-se amb Carles Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo, per accelerar la culminació d’un possible pacte amb Junts. Segons el diari El País, la persona que té més opcions de fer aquesta visita és el secretari d’organització socialista, Santos Cerdán

3. Ayuso escalfa la manifestació antiamnistia, Aragonès hi respon

Isabel Díaz Ayuso anuncia que diumenge serà a la manifestació contra l’amnistia organitzada a Barcelona per Societat Civil Catalana i ho ha fet dient que Espanya és una nació que no pot estar en mans de qui l’odia. Pere Aragonès li ha contestat dient que Catalunya és una nació que mereix amnistia i autodeterminació. Tots dos ho han fet emetent missatges institucionals.

4. Donald Trump va explicar secrets nuclears a un multimilionari australià

Segons el New York Times i la cadena de televisió ABC, Donald Trump va donar informació confidencial a un multimilionari australià sobre com els Estats Units té desplegades armes nuclears arreu del món. Aquest nou incident s’afegirà a la causa que té pendent sobre l’extracció de documentació confidencial quan era president.

5. Cap de setmana xafogós a l’espera de canvis al temps

Avui i aquest cap de setmana continuarà el temps monòton amb sol i temperatures més altes del que tocaria. És més, demà i diumenge l’ambient pot arribar a ser xafogós. En la seva estrena a ElNacional.cat, Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes preveuen un canvi a mitjà termini.