La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha confirmat la seva assistència a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) aquest diumenge, 8 d'octubre a Barcelona. A través d'un vídeo, Ayuso ha fet una crida a la mobilització reivindicant que "Espanya sí que és una nació i no pot quedar en mans de minories rabioses que l'odien". La popular ha assegurat que els catalans "que pateixen als separatistes cada dia no estan sols, són ciutadans que han de suportar els seus polítics incapaços de gestionar per a tothom". Ayuso ha reivindicat que assistiran a la manifestació de diumenge per "la llibertat a Catalunya i a tot Espanya, aquest diumenge 8 d'octubre estarem a Barcelona, a casa". El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el líder de Vox, Santiago Abascal, també seran presents a la mobilització. 

Ayuso contra l'amnistia

Durant la intervenció en la sessió de control del ple de l'Assemblea de Madrid aquest dijous, Ayuso ha parlat de Catalunya i, en concret, de l'amnistia. Ayuso defineix la "convivència" de Sánchez per parlar d'amnistia "que els colpistes tornin a delinquir, a atemptar contra Espanya i contra la seva unitat, contra la separació de poders, contra l'estat de dret". En resposta al PSOE ha ironitzat que el que s'anomena com "temps de política" significa que "anem empassant l'amnistia", i així es va donant terreny perquè "entenguem que l'amnistia i el que faran vostès és per la convivència i pel futur de tots". 

 

Ayuso ha advertit que el PSOE pretén que des de la capital d'Espanya "callem". En aquest sentit, s'ha mostrat categòrica i ha assegurat que "l'únic que m'interessa és que tant a Madrid com a Catalunya els vagi bé. Per això, he anat moltes vegades a Catalunya i, per això, he estat rebuda per empresaris, per la societat civil, pels comerciants, farts del nacionalisme que vostès estan defensant i d'aquests colpistes que ens ho diuen a la cara: “Tornarem a fer-ho”, ha advertit. Ayuso ha presumit aquest dijous de ser el govern regional "més auster d'Espanya" davant una despesa de recursos que ha titllat d'excessiva d'altres, com en el cas de Catalunya, mentre ha acusat l'esquerra de pactar "amb la 'derechona' al País Basc i Catalunya".

Picabaralla amb Más Madrid

Durant el ple de l'Assemblea de Madrid s'ha produït una picabaralla entre el PP i Más Madrid. El diputat de Más Madrid, Pablo Padilla, ha retret a la presidenta madrilenya que hagi convertit Telemadrid en "TeleAyuso" i ha etzibat que si el PP vol "un mirall" que li digui a la dirigent madrilenya "com n'és de llesta, fatxa i com de bé ho fa tot, que s'ho pagui amb els seus diners". A aquestes paraules ha contestat el portaveu del PP a l'Assemblea, Carlos Díaz-Pache, que ha criticat que es faltés al respecte a la presidenta. "L'ha titllat de fatxa i és una cosa indignant", ha remarcat.