Comença el divendres 22 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Feijóo intenta rascar vots del PSOE per la investidura 

Alberto Núñez Feijóo intenta aconseguir suports socialistes de cara a la investidura. El popular ara ha trucat a García Page, president socialista de Castella-la Manxa i crític amb Sánchez, per demanar-li els vots, tot i que ell ja ha dit que no l’avalarà. D’aquesta manera, el popular vol aprofitar-se de la crisi interna del PSOE, generada per l’amnistia, per aconseguir els quatre diputats que li faltarien. 

2. El PSOE s’empipa amb González i Guerra

Mentrestant, la cúpula del PSOE condemna la deslleialtat de Felipe González i Alfonso Guerra per haver-se pronunciat en contra de Pedro Sánchez i l’amnistia. Els actuals dirigents els insten a “respectar els líders actuals i no beneficiar els adversaris”. 

3. Mor el cantant dels Strombers, Ferran Gallart, als 50 anys

Mor el cantant dels Strombers, Ferran Gallart, als 50 anys a causa d’un càncer que patia des de feia anys. El passat mes de juliol, en plena gira, la banda de Cardona ja va anunciar que suspenien tots els concerts d'estiu per motius de salut del cantant.

4. Putellas denuncia la discriminació sistemàtica de la Federació

Després de tot l'enrenou generat al voltant de la selecció espanyola femenina al llarg dels darrers dies, Alexia Putellas i Irene Paredes han sortit en roda de premsa per esclarir tot el que ha passat. Les jugadores asseguren que confien en el compliment dels acords per part de la Federació, però reconeixen que “el procés serà llarg” i que “la llum al final del túnel encara no es veu”.

5. Recupereu el jersei i la màniga llarga!

Pel que fa al temps, refrescada general a tot Catalunya. Al matí, gotellades i plugims a l’Àrea de Barcelona i a la tarda, nuvolades i tempestes al nord del país. De cara al cap de setmana, temps de plena tardor.