Comença dimecres 23 d'agost i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Felip VI envia Feijóo a la investidura

El rei decideix que sigui Núñez Feijóo qui es presenti a la investidura tot i no tenir prou suports al Congrés. El monarca ho argumenta dient que és “costum” que el candidat del partit amb més vots sigui el primer proposat. Ara, caldrà posar data a una votació que ja s’augura fallida. 

2. Calor, calor i més calor

La calor no s’atura. Ens trobem en plena onada i avui les temperatures tornaran a ser extremadament elevades tant de dia com de nit. Per això, continuen les restriccions per l’elevat risc d’incendi i es preveu que l’episodi s’allargui fins divendres. 

3. La RFEF convoca una assemblea urgent per debatre el futur de Rubiales

La Federació Espanyola de Futbol convoca una assemblea urgent per a aquest mateix divendres per debatre el futur de Luis Rubiales després del petó sense consentiment que el president va fer a la futbolista Jennifer Hermoso. La decisió arriba després que Rubiales hagi rebut nombroses denúncies i s’hagin obert diligències internes.

4. Òmnium i l’ANC fan una crida a una manifestació massiva l’11-S

Òmnium i l’Assemblea demanen a la ciutadania que es manifesti massivament aquest 11 de setembre perquè “no sembli que estem contents”. Això passa després que Pedro Sánchez rebutgi l’amnistia que reclamen Junts i ERC en les negociacions per a la investidura i assegura que “la Constitució serà el marc”.

5. Més de la meitat dels coordinadors de l'AMB supera el sou de Pedro Sánchez

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, presidida per Jaume Collboni, cobreix 25 llocs de coordinadors d'àrea amb retribucions de fins a 115.000 euros bruts anuals. Més de la meitat supera el sou del president espanyol (que és de 90.000) i la gran majoria cobren més que els ministres (79.415 euros). A ElNacional.cat t’expliquem qui són.