Ens trobem en plena onada de calor. Temperatures extremadament elevades tant de dia com de nit. Dilluns es van superar fins a 19 rècords absoluts de temperatura mínima més alta, un autèntic infern nocturn. L'onada de calor encara té corda per tres o quatre dies més. Molta paciència! Al cap de setmana un episodi de tempestes ens portarà un respir

🔴 Temperatures a Barcelona i Catalunya avui, DIRECTE | Última hora de l'onada de calor

 

Calor sense treva i tempestes de tarda

Dimecres el pitjor dia del pitjor episodi de calor d'aquest estiu. Quart dia d'onada de calor amb el permís d'algunes tempestes de tarda. Sol sufocant a tot arreu i algun núvol baix matiner a la costa Daurada. Temperatures màximes que s'enfilran altra vegada per sobre dels 40ºC a Ponent, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i indrets de les comarques Gironines. Fins i tot localment es podrien arribar els 43-44ºC a punts del pla de Lleida. Tanta calor farà que creixin tempestes a partir del migdia, al Pirineu, Prepirineu, oest de la Catalunya Central i nord del Pla de Lleida. Aquestes tempestes seran més extenses i intenses que els dies anteriors i localment podrien anar acompanyades de fortes ràfegues de vent, pedra i calamarsa. Les tempestes deixaran encluses o restes de núvols alts, que a mesura que avanci la tarda s'aniran expandint a bona part del territori i deixaran un cel enterbolit. Molta xafogor a tot arreu. Mínimes tropicals a bona part del país excepte al Pirineu. Al litoral, i fins i tot en zones del prelitoral, la nit serà tòrrida (mínimes superiorsels 25ºC) amb mínimes de 27-28ºC a a la costa central i a l'Alt Empordà, on no es descarta molt localment alguna nit roent (>30ºC). 

 

Onada de calor màxim fins divendres!

L'onada de calor encara té corda per tres o quatre dies més. Dijous repetició de la infernal jornada de dimecres. Divendres l'onada de calor anirà a la baixa però vindrem de tan amunt que la calor encara serà molt intensa.  Les tempestes de tarda afluixaran una mica en extensió però seguiran sent igual d'intenses.

Al cap de setmana arribarà l'esperat i anunciat canvi de temps. La barreja de la calor i l'aire fred en alçada farà que la inestabilitat sigui molt acusada i les tempestes podiren arribar a totes les comarques. Especial atenció la nit de dissabte a diumenge quan les tempestes podrien ser més violentes. Així doncs l'onada de calor donarà pas a aiguats, pedregades, inundacions, esclafits, mànega marines,... i a una refrescada de les temperatures. Però fins dissabte a la nit encarà farà una xafogor asfixiant.