Comença el dijous 21 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Sánchez, sobre l'amnistia: "Seré coherent, i amb això ja dic molt"

Pedro Sánchez assegura que "serà coherent amb la política de normalització a Catalunya" en ser preguntat per l’amnistia. D’aquesta manera, dona ales a aquest possible acord i destaca que el conflicte català "no hauria d'haver derivat mai en una judicialització". Feijóo ja ho dona per fet i l’acusa de traïdor.

2. El PP i Vox intenten in extremis que avui no es parli català al Congrés

El PP presenta una esmena a la totalitat a la proposició de llei que s'ha d'aprovar avui al Congrés que permetrà l'ús del català, el basc i el gallec a la cambra. Tal com ha fet Vox, els populars denuncien que el canvi és inconstitucional. Tot i això, compta amb els suports necessaris per tirar endavant.

3. Santacreu s’imposa en les eleccions a la Cambra de Barcelona

La candidatura empresarial Va d’Empresa, liderada per Josep Santacreu, guanya les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta llista ha aconseguit una àmplia majoria amb 26 cadires mentre que la candidatura independentista d’Eines de País-Un pas més s’ha quedat amb 21. També han sortit elegides cinc empreses independents.

4. Aires de canvi a la RFEF

La Federació comença a posar fil a l’agulla als canvis estructurals tal com demanaven les jugadores de la selecció. Per començar han destituït Andreu Camps, mà dreta de Luis Rubiales, i s’han disculpat amb Jennifer Hermoso. S'espera que en els pròxims dies es produeixin nous cessaments, com ara la seleccionadora, el president del Comitè Nacional de Futbol Femení o la directora del departament de Futbol Femení.

5. Arriba un front atlàntic a Catalunya

Aquest dijous arriba un front atlàntic al nostre país. Durant el matí farà sol amb pinzellades de núvols prims a tot arreu i predominaran les clarianes. Però a partir del migdia la nuvolositat anirà en augment i arribaran pluges al quadrant nord-est.