Per primera vegada es podrà veure els presos polítics declarar en directe al Tribunal Suprem a finals de gener en el judici del cas 1-O. Segons ha avançat el diari Ara, TV3 ja ha pactat retransmetre en directe les sessions sense interrupcions a través del 3/24.

A la sala segona o sala penal, la que jutjarà el procés, hi podran entrar periodistes, però sense mòbil ni càmera. Hi haurà sessions quatre dies a la setmana, de matí i tarda. Hi ha mig miler de peticions de testimonis, cosa que pot allargar el judici ben bé tres mesos, fins a les portes de les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

El calendari del judici

El judici als presos polítics podria començar el 22 de gener vinent. En cas que el tribunal es declari competent per jutjar els fets, les defenses tindran un termini 10 dies per presentar els seus escrits. Els advocats, però, demanaran més temps de marge tal com va fer també el ministeri públic. Abans, el tribunal haurà de resoldre també quines proves i testimonis accepta al judici.

Hi ha un alt nombre de testimonis que ja han sol·licitat les acusacions i que les defenses preveuen proposar , la qual cosa podria fer que el judici es prolongui més que no espera el mateix tribunal.