El judici als presos polítics podria començar el 22 de gener, segons informa la plataforma L'Alerta. El canal ha explicat que a finals de la setmana que ve el Tribunal Suprem es declararà competent per jutjar els presos independentistes.

En cas que ratifiquin la seva competència per jutjar els fets, com és previsible, ja que així ho ha fet el Suprem des que va assumir la causa en diversos escrits formulats pel jutge instructor i confirmats per la sala d'apel·lacions, les defenses tindran un termini 10 dies per presentar els seus escrits.

La intenció dels advocats seria esgotar els terminis i, per tant, els escrits es presentarien a mitjans del mes de gener. Un cop s'hagin presentat, el Tribunal Suprem dictaminarà l'inici dels judicis orals, que començarien el 21 o 22 de gener.  Abans, però, el tribunal haurà de resoldre també quines proves i testimonis accepta per al judici.

Hi ha un nombre elevat de testimonis demanat per les acusacions i les defenses preveuen proposar-ne molts d'altres, cosa que pot fer que el judici es prolongui més que no espera el mateix tribunal.