L'expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana semblava que estava a punt de morir fa pocs mesos, cosa que va provocar campanyes per exigir el seu alliberament de la presó per "raons humanitàries", mentre el seu metge apuntava que hi havia risc de mort imminent i que qualsevol retard en el tractament "comprometria seriosament la seva vida". Fins i tot Arnaldo Otegi es va afegir a la petició.

Doncs bé, sembla que la llibertat ha obrat miracles i Zaplana ja ha obtingut l'alta definitiva de la seva patologia vinculada a la leucèmia per la qual era atès per una unitat hospitalària a domicili després de rebre l'alta hospitalària a mitjans de febrer i ja passeja, amb bon estat d'ànim, per la platja de Benidorm.

Així ho ha avançat el diari Información d'Alacant, que ha captat imatges de l'expresident en el seu passeig diari per la sorra de la platja.

Cal recordar que Zaplana estava reclòs a la presó per la seva presumpta vinculació amb el cas Erial, però que va quedar en llibertat provisional a començaments de febrer d'aquest any, però no pel seu estat de salut, sinó perquè la jutgessa no va veure risc de fuga en tenir bloquejat tot el diner negre derivat de la causa investigada, un total de 6,3 milions d'euros, raó per la qual la seva recuperació no indicaria un retorn a la presó.