La sospita que Vladímir Putin utilitza dobles en determinats actes segueix sobrevolant, especialment a Ucraïna. Ara, l'assessor del ministre de l'interior d'Ucraïna, Anton Gerashchenko, ha publicat a les seves xarxes socials tres imatges de Vladímir Putin en tres actes diferents al llarg de l'últim mes per demostrar que Putin ha enviat un doble en la seva visita sorpresa a Mariúpol d'aquest diumenge. Gerashchenko ha publicat una sèrie de reflexions per argumentar la seva acusació, segons el funcionari ucraïnès la cara de Putin és diferent en les tres imatges. "Què et passa en la barbeta, Putin?", es pregunta. "Sembla que últimament les seves maquilladores han hagut de treballar amb una còpia de bastant baixa qualitat, ni tan sols un doble, sinó la seva còpia. Em pregunto quina d'elles era real" ha escrit a Twitter on compara la barbeta del mandatari rus en tres actes públics diferents. 

A més, Gerashchenko va qualificar la visita de Putin de "resposta patètica", a qui va considerar "un criminal de guerra" davant l'ordre de detenció per part de la Cort Penal Internacional. "El criminal de guerra Putin va visitar Crimea i Mariúpol per primera vegada des que va començar la invasió a gran escala. Aquesta visita sembla precipitada i no planificada. Sembla una resposta patètica a la decisió de la Cort Penal Internacional. Putin sembla perdut, insegur i feble", va assegurar. 

Teoria desmuntada? 

A conseqüència de la publicació de Gerashchenko, un periodista italià, David Puente, va analitzar les fotografies per tal de desmentir la informació. Aquest periodista ha aclarit que almenys la primera imatge no és real, ja que, segons el funcionari ucraïnès la foto és del 21 de febrer, i el periodista demostra que la foto correspon al discurs de la nació de 2020. Tot i que la més cridanera de les imatges era de la visita a Mariúpol en la qual Putin es va atrevir a conduir, un fet que va sorprendre perquè habitualment és extremadament curós amb la seva seguretat. 

Pel que fa a la segona imatge, atribuïda al 18 de març de 2023, Puente assegura que la font és falsa. En aquest sentit, la publicació de Gerashchenko detalla que es va fer a Sebastòpol (Crimea). Tanmateix, això és fals, ja que el lloc on va es va fer és Mariúpol. "No només això: la imatge s'ha voltejat horitzontalment per facilitar la comparació. El quadre congelat es refereix a la visita del líder rus als apartaments recentment construïts en Mariúpol, com podem veure en el vídeo d'Izvestija publicat el 19 de març de 2023", assegura el periodista. A més, afirma que la captura del vídeo retrata el moment en què Putin "fa una ganyota, destacant característiques que normalment no es destaquen en els vídeos institucionals". Per últim, sobre la tercera imatge, Puente ha assenyalat que la comparació "resulta inútil".