La narrativa de Moscou sobre la invasió s'esquerda: Rússia admet per primer cop que la guerra a Ucraïna ha resultat en una "tragèdia", fins i tot per al seu exèrcit. El secretari de premsa del president rus Vladímir Putin, Dmitri Peskov, ha reconegut aquest dijous a la cadena britànica Sky News que l'Exèrcit rus està patint un nombre "significatiu de baixes" a Ucraïna, i que espera que l'"operació" acabi "en els dies vinents". En aquest sentit, el portaveu del Kremlin també ha traslladat el seu desig que la ciutat de Mariúpol sigui "alliberada de batallons nacionalistes com més aviat millor". 

"Tragèdia"

Com dorms a la nit sabent la gran quantitat de soldats russos que han mort al sòl ucraïnès? Aquesta és la pregunta llançada pel periodista del mitjà citat al portaveu del Kremlin, que ha confessat: "És una tragèdia. És una tragèdia i els nostres militars ho estan fent el millor que poden per posar fi a l'operació". Preguntat sobre el nombre exacte de baixes arran de la invasió, Peskov s'ha limitat a reconèixer, encara que per primer cop des de l'esclat de la guerra, que "tenim pèrdues significatives entre les tropes. És una gran tragèdia per a nosaltres". Després d'això, el portaveu ha tornat a la retòrica habitual i ha assegurat que la retirada de l'exèrcit rus del nord del país no va ser més que "un acte de bona fe" per part de Moscou per intentar "alleujar la tensió a la regió" i avançar en les negociacions.

"Val la pena?"

D'aquesta manera, el portaveu s'ha desmarcat clarament de la versió oficial disseminada fins ara pel Kremlin, segons la qual Rússia està assolint amb èxit tots els seus objectius a Ucraïna. A banda de reconèixer les pèrdues de l'exèrcit rus i la seva debilitat, Peskov també s'ha mostrat impacient perquè l'"operació militar especial" acabi aviat: "Esperem que en els dies vinents, en un futur previsible, aquesta operació assolirà els seus objectius o s'acabarà a través de les negociacions entre les delegacions de Rússia i Ucraïna". Davant això, el periodista pregunta si realment és realista que les converses entre les parts puguin establir la pau "després de tot el que ha passat". Per al portaveu de Putin, això "És possible. Dependrà molt de la consistència de la posició ucraïnesa i fins a quin punt estaran disposats a acceptar les nostres condicions". El periodista britànic li planteja la darrera qüestió: "Heu estripat el futur immediat de dos països. El vostre i el d'Ucraïna. Honestament, val la pena tot plegat?". "Tot això va sobre el nostre futur. Es tracta de garantir el nostre futur" davant l'"amenaça potencial" d'una Tercera Guerra Mundial, contesta Peskov.