El setge sobre Mariúpol continua mentre la retirada de les tropes russes d'altres localitats d'Ucraïna deixa morts i destrucció al seu pas. Després de descobrir la situació a Butxa Borodyanka, l'alcalde de Mariúpol, Vadym Boychenko, ha denunciat que les tropes russes que segueixen assetjant la seva ciutat "estan tractant de tapar les empremtes" i han començat a operar amb crematoris mòbils per a fer desaparèixer les "petjades dels seus crims". Boychenko ha afirmat aquest dimecres que les tropes russes estan tractant d'amagar els seus crims contra els civils a Mariúpol després de les reaccions internacionals pel succeït a Butxa. 

 "Després del genocidi generalitzat comès (a la ciutat de) Butxa, els principals líders de Rússia han ordenat la destrucció de qualsevol prova dels crims comesos pel seu exèrcit a Mariúpol", ha afirmat l'alcalde a través del seu canal de Telegram, segons recull Efe. Per a la seva complir amb aquesta destrucció de proves, Boychenko sosté que les tropes russes estan fent servir crematoris mòbils. La ciutat continua fortament assetjada des de fa setmanes, i les autoritats locals denuncien que Rússia no ha mostrat intensions de deixar arribar ajuda humanitària a la localitat. 

"Fa una setmana, algunes estimacions cauteloses van situar el nombre de morts en 5.000. Però atesa la mida de la ciutat, la destrucció catastròfica, la durada del bloqueig i la ferotge resistència, desenes de milers de civils de Mariúpol podrien haver estat víctimes dels ocupants russos", ha assegurat l'alcalde i ha afegit: "El món no ha vist una tragèdia de la magnitud de què viu Mariúpol des dels camps de concentració nazis". Els "racistes van convertir tota la nostra ciutat en un camp d'extermini. Desafortunadament, l'esgarrifosa analogia està guanyant més i més confirmació. Això ja no és Txetxènia o Alep (Síria). Aquest és el nou Auschwitz", ha sentenciat

La versió russa

Des del Kremlin se segueixen negant que la massacre que s'ha trobat als carrers de Butxa estigui perpetrada per les seves tropes. La versió oficial de Moscou és que tot plegat és un muntatge de Kíiv. Tot i l'obstinació de la versió oficial russa, les imatges per satèl·lit difoses per The New York Times contradiuen aquesta narrativa. En aquestes imatges  mostren la localitat molts dies abans de la retirada russa i alguns dels cossos que s'han trobat posteriorment ja estan pels seus carrers o es distingien enterrats. Malgrat la claredat de les imatges del diari nord-americà i altres que s'han anat succeint, el govern de Putin no abandona la seva versió, tant és així que aquest dimecres l'ambaixador rus a Espanya també ha defensat que les imatges de Butxa són un muntatge.