ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
La invasió a Ucraïna per part de Rússia ja fa 22 dies que va començar. En aquest temps milers de civils ucraïnesos han perdut la vida, però la resistència del país també s'ha cobrat la vida d'un gran nombre de soldats russos. Les agències d'intel·ligència dels EUA estimen que més de 7.000 soldats russos han mort en les tres setmanes que fa que dura la guerra, una xifra que supera els militars nord-americans que van perdre la vida a les guerres de l'Iraq i l'Afganistan, segons recull The New York Times.

 

Funcionaris nord-americans han informat que les baixes estan tenint un gran efecte negatiu sobre les accions russes, ja que quan el 10% dels membres d'una unitat militar moren o resulten ferits, aquesta unitat ja no és capaç de dur a terme accions de combat. Segons les informacions nord-americanes, actualment, més de 150.000 militars russos participen en la guerra a Ucraïna i entre 14.000 i 21.000 estan ferits, cosa que podria significar que la majoria de les unitats de combat estan sota mínims. A aquesta estimació se li ha de sumar la informació confirmada que almenys tres generals russos han mort al camp de batalla, segons informa Efe. 

Més tants morts com a Txetxènia 

El govern ucraïnès ha afirmat que el nombre de soldats russos que han perdut la vida durant la invasió és major que en altres conflictes armats on han participat els russos. "L'exèrcit rus està patint pèrdues que no va tenir a Síria ni a Txetxènia; que les tropes soviètiques (van tenir) a l'Afganistan. Si la vostra guerra, la guerra contra el poble ucraïnès, continua, les mares de Rússia perdran més fills que a les guerres afganeses i txetxenes. Per què ho necessites?", ha sentenciat Volodímir Zelenski, president d'Ucraïna, en un discurs gravat en vídeo en què s'ha adreçat a la seva població i a la russa. Als russos concretament els ha demanat: "En què és diferent el vostre setge de Mariúpol del setge de Leningrad durant la Segona Guerra Mundial?"

En el mateix discurs, ha demanat a la comunitat internacional que es reconegui Rússia com a "Estat terrorista", després d'acusar les Forces Aèries d'aquell país d'haver llançat "deliberadament" un atac amb bomba sobre el teatre de la ciutat de Mariúpol. "Les Forces Aèries russes han llançat una enorme bomba sobre el teatre de Mariúpol, on s'havien refugiat els residents de la ciutat", ha afirmat Zelenski. 

Tot i les demandes i les negociacions entre els dos Estats, els bombardejos russos han continuat. A la regió de Khàrkiv diversos edificis han estat l'objectiu dels projectils russos, incloent-hi una escola. A Kíiv, una nit més, bombes russes s'han dirigit a edificis residencials. La regió de Lugansk també ha denunciat atacs russos sobre cases en diferents ciutats, segons la televisió ucraïnesa NEXTA.