Saber quants soldats russos han mort a Ucraïna no és una tasca fàcil. Segons les dades que ha publicat la prestigiosa revista The Economist, la xifra és molt alta. De fet, haurien mort més soldats russos a Ucraïna que no pas en totes les altres guerres on el Kremlin ha participat des de la Segona Guerra Mundial. 

D'aquesta manera, amb dades de la revista, a la guerra d'Ucraïna haurien mort des del febrer del 2022 uns 65.000 soldats russos. Mentre que en la guerra de Txetxènia, entre el 1994 i el 1996 i també entre 1999 i el 2009, van ser 18.500 i a l'Afganistan 15.000.

La mateixa publicació constata que a Txetxènia morien entre 95 i 185 soldats russos per setmana. Mentre que a l'Afganistan eren entre 130 i 145. A Ucraïna la dada és molt més elevada amb diferència. La mitjana setmanal és de 5.000 soldats i mercenaris. 

Zelenski no vol parar amb Putin

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha dit que no es reunirà amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, fins que Rússia abandoni Ucraïna. En aquest sentit, el president ucraïnès ha aparegut a la CNN aquest dimecres a la nit en una entrevista que estava gravada prèviament. Quan el presentador li ha preguntat què necessitaria per reunir-se amb Putin, Zelenski ha dit: "No tenim cap circumstància per parlar amb el president de la Federació Russa perquè no compleix la seva paraula" i "Rússia hauria d'abandonar el nostre territori". I després d'això, ha exposat, "estaríem contents de seure amb eines diplomàtiques. Per fer això, podem trobar qualsevol format amb els nostres socis, just després d'això".

La batalla ferotge de Bakhmut

Zelenski no vol rendir-se amb Bakhmut ni vol abandonar la ciutat. En aquest sentit, constata que les tropes russes tindran "via lliure" per capturar ciutats clau a l'est d'Ucraïna si aconsegueixen fer-se amb Bakhmut. "Això és tàctic per a nosaltres", ha dit Zelenski, insistint que en la cúpula militar de Kíiv està unida per prolongar la defensa de la ciutat després que setmanes d'atacs russos la deixessin a punt de caure en mans de les tropes de Moscou.

"Entenem que després de Bakhmut podrien anar més lluny. Podrien anar a Kramatorsk, podrien anar a Sloviansk, seria un camí obert per als russos després de Bakhmut a altres ciutats d'Ucraïna, en direcció a Donetsk". Així, ha destacat que precisament per aquest motiu les tropes ucraïneses són allà.

La batalla de Bakhmut fa mesos que dura. En les últimes setmanes, s'han intensificat els combats a conseqüència de la presència del grup Wagner a la ciutat, que ha obligat a milers de persones a abandonar la ciutat i ha augmentat la seva infraestructura i capacitat. Les tropes ucraïneses, però, resisteixen de moment, frenant les posicions dels russos.