El soldat dels EUA que s'ha immolat davant l'ambaixada d'Israel a Washington ha mort, segons ha afirmat una de les portaveus de les Forces Aèries, Rose M. Riley. La policia de Memphis ha confirmat que la víctima és Aaron Bushnell, un militar nord-americà en actiu de 25 anys, natural de San Antonio (Texas) i dedicat als serveis d'aviació de les Forces Aèries. 

Com es pot veure al vídeo difós per la periodista dels EUA Talia Jane, l'home, amb uniforme militar, s'ha ruixat amb líquid inflamable i ha quedat envoltat en flames mentre cridava "Palestina lliure" davant la delegació diplomàtica israeliana —en un barri cèntric de la capital nord-americana—. "Soc un membre en actiu de la Força Aèria i no seguiré sent còmplice de genocidi", ha proclamat l'home, alhora que ha assenyalat que volia recórrer a una mena de "protesta extrema" contra la guerra a Gaza.

 

Traslladat amb ferides "crítiques"

Les forces de l'ordre han respost immediatament al succés i han traslladat d'urgència l'home a un hospital local amb ferides "crítiques", segons la Policia Metropolitana de Washington. Per la seva banda, la Força Aèria ha confirmat que un membre de la seva branca s'havia vist implicat a l'incident, però sense ampliar detalls. Una unitat d'explosius ha estat desplegada per examinar un cotxe sospitós, que finalment no ha suposat cap amenaça. Des de l'ambaixada israeliana també s'ha confirmat que cap membre del personal ha resultat ferit.

Aquest dilluns hem sabut que el nombre de morts a Gaza superarà aviat els 30.000, ja que aquesta setmana el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, es reunirà per discutir els preparatius de l'atac a Rafah —on es calcula que hi ha 1,5 milions de palestins. Per la seva banda, negociadors dels Estats Units estan en converses amb representants d'Israel, Qatar i Egipte per concretar un alto el foc i un acord d'alliberament dels ostatges. Però el mateix Netanyahu ha afirmat que l'acord tan sols endarreriria l'operació militar, en cap cas l'impediria. En qualsevol cas, els EUA han estat sovint acusats de ser els principals "còmplices" d'Israel en el "genocidi" contra els palestins.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!