Un soldat dels Estats Units s'ha cremat el cos davant de l'ambaixada israeliana a Washington i es troba en estat crític, segons han informat els serveis d'emergència. En un vídeo publicat a les xarxes socials es pot veure com l'home, que portava un uniforme militar, es ruixa amb un líquid inflamable i es queda dret cremant-se entre les flames mentre crida "Palestina lliure" davant de la delegació diplomàtica, en un cèntric barri de la capital dels Estats Units. En el vídeo es pot sentir com el soldat reivindica que vol fer un pas amb una "protesta extrema" contra el conflicte a Gaza "soc un membre en actiu de la Força Aèria i no continuaré sent còmplice de genocidi". 

La policia de Washington va respondre de forma immediata al succés, que es va produir la tarda del diumenge. Per la seva banda, la Força Aèria ha confirmat que l'home forma part de les files de les Forces Armades, tot i que no han donat més detalls. El cos de bombers i els serveis d'emergència han detallat que l'home va ser ingressat d'urgència en un hospital amb ferides "crítiques", mentre que es va desplegar una unitat d'explosius per examinar un cotxe sospitós, que finalment no va representar cap amenaça. Les protestes contra la resposta israeliana a l'atac de Hamàs el 7 d'octubre en el seu territori s'han estès pels Estats Units amb la demanda comuna d'"alto el foc" davant el nombre de víctimes civils per les operacions militars d'Israel en aquest enclavament densament poblat.

Acord per la treva a Gaza

Estats Units, Israel, Egipte i Qatar ja han aconseguit un acord sobre "les línies bàsiques" per a facilitar un alto el foc a la Franja de Gaza i l'intercanvi d'ostatges israelians per presoners palestins, segons va afirmar aquest diumenge la Casa Blanca. L'assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, ha detallat en una entrevista a la CNN que l'acord final encara està en procés de negociació i ha assenyalat que Qatar i Egipte, principals mediadors en la guerra de Gaza, tenen previst mantenir "discussions indirectes" amb el grup palestí Hamàs.

"El treball està en marxa. I esperem que en els pròxims dies, puguem arribar a un punt en el qual hi hagi un acord ferm i definitiu sobre aquest tema, però haurem d'esperar i veure", va manifestar Sullivan. Segons la televisió estatal egípcia Al Qahera News, molt pròxima a la Intel·ligència egípcia, delegacions d'Egipte, Qatar, els Estats Units, Israel i Hamàs van reprendre aquest diumenge a Doha les seves negociacions.