Barcelona torna a alçar la veu contra la guerra a Gaza. En una protesta que ha tingut lloc aquest diumenge a passeig de Gràcia, unes 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han recorregut aquest diumenge el centre de Barcelona en una protesta simultània al llarg de la jornada a més de 100 localitats d'arreu del territori espanyol. "Després de quatre mesos i mig, seguim aquí perquè la massacre continua a Gaza davant els ulls i la passivitat de tot el món", ha denunciat Mazeed Khalilia, membre de la Comunitat Palestina a Catalunya. "Ens manifestem perquè és l'única eina de lluita. I seguim reclamant un alto el foc immediat a Gaza i la fi de l'ocupació militar sionista", ha continuat Khalilia. Els manifestants també han exigit al govern espanyol la fi de la compravenda d'armes amb Israel.

"És molt preocupant comprovar com el ministre José Manuel Albares va mentir en seu parlamentària i als mitjans dient que s'havia suspès la venda d'armes a Israel", ha criticat Alys Samson Estapé, membre de la coalició Prou Complicitat amb Israel. "Després s'ha demostrat que Espanya va ser el país que més armes va vendre a Israel al novembre i per valor d'un milió d'euros", ha sentenciat Samson Estapé, que ha apostat per "l'embargament militar total" a Israel. "Els estats estan oblidant la seva responsabilitat en aquest genocidi i ignorant el dret internacional més bàsic", ha apuntat la membre de la coalició Prou Complicitat amb Israel.

"Per això estem aquí, per recordar-los els seus deures legals i morals. Cada dia és més gran la divisió entre la societat civil i els carrers amb les institucions en el cas de Palestina", ha reflexionat en veu alta Samson Estapé, que ha apostat fins i tot per anar als jutjats. "La comunitat palestina a Catalunya va presentar divendres passat un requisit a la Secretaria de Comerç Exterior demanant que se suspenguin les autoritzacions de compra i venda d'armes amb Israel", ha assenyalat la membre de la coalició Prou Complicitat amb Israel. "I seguirem mobilitzant-nos fins que això no s'aturi", ha reblat Samson Estapé.

La manifestació ha recorregut el passeig de Gràcia enmig de proclames a favor de Palestina, reclamant el boicot a Israel i fent una aturada davant la seu de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat un dels polítics que s'ha sumat a la manifestació i ha parlat de no normalitzar "el genocidi" a Gaza. "Es tracta d'un genocidi televisat en directe a les xarxes socials, amb més de 30.000 civils morts", ha carregat Colau. "I no es distingeix entre nens, dones, gent gran, periodistes i metges. És inacceptable i s'estan travessant totes les línies vermelles del dret internacional", ha constatat l'exalcaldessa de Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!