S'eixampla la teranyina de l'escàndol de corrupció Catargate. L'eurodiputat italià socialdemòcrata Andrea Cozzolino ha estat posat en arrest domiciliari a Nàpols, on ahir fou detingut, acusat d'estar involucrat en la trama de presumptes suborns de Qatar i el Marroc al Parlament Europeu. El polític del Partit Demòcrata, de 60 anys, va ser localitzat aquest divendres per agents de la Guàrdia de Finança (policia de delictes econòmics) en una clínica napolitana on se sotmetia a uns controls mèdics i ha passat la nit a la presó de Poggioreale, segons informen els mitjans locals. No obstant això, el Tribunal Penal de Nàpols li ha concedit avui l'arrest domiciliari, que complirà a la seva casa del barri napolità de Vomero, fins que es resolgui la seva extradició a Bèlgica, com ja ha passat amb altres presumptes implicats en la trama de corrupció.

En detenen un altre d'implicat en el Catargate

S'espera que l'audiència davant del tribunal per a l'eventual lliurament de Cozzolino a les autoritats belgues se celebrarà el pròxim 14 de febrer. Les autoritats italianes han executat així una ordre d'arrest europeu de la justícia belga, que investiga una presumpta trama de suborns a membres de l'Eurocambra vinculada a Catar i el Marroc a canvi d'influència política en el Vell Continent. La setmana passada, el Parlament Europeu li va retirar la immunitat, així com al també eurodiputat belga Marc Tarabella, ambdós sospitosos d'estar involucrats en aquest cas.

Arresten l'eurodiputat Marc Tarabella

Tarabella, també socialista, ha estat imputat i arrestat aquest dissabte acusat de corrupció pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. L'escàndol anomenat 'Catargate' va esclatar el desembre passat i va afectar, en primer lloc, a la llavors vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialdemòcrata grega Eva Kaili, que va ser arrestada en flagrant delicte i imputada des del moment de les revelacions i arrestos. També va ser detingut en el marc de les mateixes investigacions l'exeurodiputat socialdemòcrata italià Pier Antonio Panzeri, considerat el capitost de la presumpta trama de corrupció, i que ha acordat col·laborar en la investigació judicial belga a canvi de reduir la seva condemna. La dona i filla de Panzeri, Maria Colleoni i Silvia Panzeri, van ser posades sota arrest domiciliari a Milà el 10 de desembre acusades d'estar al corrent de les accions de l'eurodiputat col·laborar en la rebuda de regals i suborns, però el 26 de gener la Justícia italiana les va alliberar després que Bèlgica renunciés al lliurament d'ambdues. A més, la policia belga va arrestar la parella sentimental de la política grega i assistent parlamentari Francesco Giorgi i el secretari general de l'ONG No Peace Without Justice (Sense pau no hi ha justícia), Niccolo Figa-Talamanca, que va ser alliberat la setmana passada