L'eurodiputat socialista Marc Tarabella ha estat arrestat aquest divendres per les autoritats de Bèlgica. Tot plegat succeeix en el marc de la investigació del Qatargate. La fiscalia li imputa càrrecs de corrupció i especifica que, durant les pròximes hores, el jutge d'instrucció decidirà si ha de comparèixer públicament, segons informe l'ACN. 

La setmana passada, Tarabella, juntament amb l'italià Andrea Cozzolino, va ser un dels eurodiputats a qui el ple del Parlament Europeu va retirar la immunitat per estar investigat en el marc del Qatargate. Això ha permès a les autoritats belgues continuar el procés judicial contra aquests dos eurodiputats, protegits fins ara per aquest privilegi del seu càrrec. A més de perdre la immunitat, Tarabella ha estat expulsat del grup parlamentari dels socialistes pels seus vincles amb l'escàndol.

Escorcolls a Tarabella 

L'eurodiputat socialista ha estat en punt de mira del cas Qatargate des del principi. El passat 11 de desembre, agents de la unitat anticorrupció del Ministeri Públic van arribar al domicili de l'eurodiputat socialista, el belga Marc Tarabella. L'escorcoll domiciliari es va fer amb la presència de Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu, i els investigadors, liderats pel jutge Michel Caise, van confiscar l'ordinador i el mòbil de Tarabella, tot i que no se'l va detenir per interrogar-lo. 

Un parell de dies abans, els agents ja havien registrat i segellat el despatx d'un col·laborador relacionat amb Tarabella a la seu de l'Eurocambra a Brussel·les, segons informa el citat diari. Aquest assistent també havia estat vinculat amb Pier Antonio Panzeria, sospitós d'estar al cor d'una suposada xarxa de corrupció alimentada per Qatar per pervertir el funcionament del Parlament Europeu. 

Els altres implicats 

Pel que fa a la resta d'implicats en el cas, la ja exvicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili (qui a l'estar sorpresa en ple delicte no va poder utilitzar la seva immunitat); la seva parella, Francesco Giorgi; i l'exeurodiputat Pier Antonio Panzieri, continuen a la presó. Panzieri, considerat l cervell de tot plegat,ha arribat a un acord amb la policia belga per obtenir una rebaixa de condemna a canvi d'explicar el funcionament d'aquesta estructura que ha penetrat fins a les entranyes de les institucions europees. Per altra banda, la setmana passada el secretari general de l'ONG 'No Peace Without Justice', Niccolò Figa-Talamanca, va ser alliberat sense condicions.