Surt a la llum més informació de les connexions de l'eurodiputat de Ciutadans i el 'Qatargate'. Segons publica aquest divendres el Diario de Mallorca, l'eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá, president del grup Amics de Qatar i expresident de les Illes Balears (PP), va viatjar a Doha amb el socialdemòcrata belga Marc Tarabella, un dels principals implicats en la trama de corrupció al Parlament Europeu que va esclatar la setmana passada. Més concretament, tots dos europarlamentaris van anar a mostrar les bondats del règim qatarià per l'acollida d'infants afganesos refugiats en aquell país. Això ha aixecat sospites després que s'hagi fet pública la presumpta trama de suborns, amb els quals representants de Qatar i el Marroc buscaven netejar la seva imatge de cara a la comunitat internacional i publicitar un suposat avenç en matèria de drets humans. A més a més, Tarabella fou un dels eurodiputats investigats per la policia assenyalats pel company de l'exvicepresidenta de l'Eurocambra com a membre de l'organització criminal corrupta de la qual les autoritats belgues els acusen de formar part.

Bauzá va viatjar a Qatar amb un dels investigats per corrupció

Així, l'eurodiputat mallorquí va viatjar juntament amb Marc Tarabella a Doha per "aprendre de la situació de centenars de nens afganesos refugiats" a Qatar. Després de la visita, José Ramón Bauzá va fer una piulada donant les gràcies: "Moltes gràcies a les autoritats de Qatar per permetre'm viure dos dies extremadament emocionants en el sentit personal i professional. Molt a aprendre, i sobretot, moltíssim a fer", va escriure. Segons el mitjà citat, tots dos també van oferir una roda de premsa on van elogiar els avenços del règim qatarià en matèria de drets laborals, cosa que contradiu les altes xifres de migrants morts mentre treballaven per dur a terme el Mundial de futbol.

Qui és Marc Tarabella?

Marc Tarabella és europarlamentari des de 2009 pel partit socialdemòcrata. Ha estat suspès tant del seu partit a Bèlgica com del grup socialista en l'Eurocambra davant les sospites que formava part de l'organització corrupta després que la policia registrés el seu despatx en el Parlament Europeu i també casa seva, tot i que roman en llibertat en aquests moments. Tarabella, que és vicepresident de la Delegació del Parlament Europeu per a les Relacions amb la Península Aràbiga (DARP), assegura que mai va rebre "cap regal de Qatar" i que, en el cas d'haver-lo fet, l'hauria denunciat. Aquestes justificacions contradiuen, però, la confessió que la parella de la vicepresidenta destituïda del Parlament Europeu, Francesco Giorgi, va fer a la policia.