Escòcia prepara concentracions arreu del país i a Europa en suport al segon referèndum d'autodeterminació que podria rebre el vistiplau del Tribunal Suprem britànic aquest dimecres cap a les nou del matí. Així, els independentistes escocesos esperen reunir aquella mateixa tarda milers de persones per defensar el moviment, sigui quin sigui el resultat, en el dia que alguns ja anomenen 'Judgement Day' (Dia del Judici Final). En total, es preveuen setze concentracions, tot i que poden haver-hi més: onze només en territori escocès i cinc més repartides pels llocs més reconeguts de les ciutats del Vell Continent, a París, Brussel·les, Roma, Berlín i Munic. Les protestes són diverses, però la consigna és només una: defensar la democràcia escocesa.

Concentracions arreu d'Europa en defensa la democràcia escocesa

Les protestes en suport del moviment independentista escocès a Europa han estat convocades per l'entitat Europe for Scotland a partir de les 17 h de la tarda. En el seu lloc web hi podeu trobar el seu manifest en català. De moment, esperen reunir dotzenes de persones a les cinc localitzacions. A París, es reuniran al pub escocès The Auld Alliance, al tercer districte de la ciutat. A Brussel·les, es concentraran prop del Parlament Europeu. A Roma ho faran davant de l'emblemàtic Coliseu, a Berlín sota la famosa Porta de Brandenburg i a Munic a la cèntrica Marienplatz. Els organitzadors demanen als assistents que fotografiïn les protestes i les comparteixin a les xarxes sota l'etiqueta #TimeForScotland ('És l'hora d'Escòcia', en anglès).

Onze manifestacions a Escòcia per la decisió del Suprem

Paral·lelament, els escocesos sortiran al carrer en resposta a la resolució de l'Alt Tribunal del Regne Unit, convocats pels diversos col·lectius locals del Yes. La concentració central es farà davant el parlament d'Escòcia a Holyrood, Edimburg, on els organitzadors esperen reunir prop de 5.000 persones. Una xifra molt alta per al país, a mesura que les protestes independentistes van agafant força en els darrers mesos després de la pandèmia de coronavirus. A més de la capital, també es preveuen mostres de suport al segon referèndum a les ciutats de Glasgow, Perth, Dundee, Borders, Inverness, Skye, Inverurie, Greenock, Aberdeen i Dumfries.