El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
Els 4 millors restaurants de les Corts: plats i cuiners espectaculars
El barri de les Corts, a Barcelona, ofereix un excel·lent nivell gastronòmic que combina tradició i modernitat amb encert. Entre carrers tranquils i places amb encant, s’hi poden trobar des de restaurants clàssics que serveixen cuina catalana de tota la vida fins a espais més innovadors que reinterpreten receptes tradicionals amb tocs creatius i productes de proximitat. Hi ha tavernes amb essència de barri, braseries amb carns selectes i locals moderns que aposten per una cuina més contemporània i global. Aquesta diversitat fa de les Corts una zona ideal per gaudir d’un bon àpat, tant si es busca una experiència autèntica com si es vol descobrir noves propostes gastronòmiques.
Baló: cuina de fusió que conquereix el barri sencer
Al barri de les Corts de Barcelona, molt a prop de la Diagonal i de la Torre Atalaya, ens trobem el restaurant Baló, on anys enrere hi havia una antiga vaqueria. El restaurant està liderat pels xefs i propietaris Lena María Grané, de Barcelona, i el Ricky Smith, de Londres. La Lena i el Ricky després de coincidir un temps a Londres van començar una relació sentimental que els va dur a instal·lar-se a Barcelona i obrir el seu propi somni en forma de restaurant, de nom Baló (Barcelona i Londres). És un espai elegant, de línies rectes, les parets estan pintades de color pastel, amb algun quadre penjat aquí i allà. Ofereixen un ambient càlid, està ben il·luminat tot i que no té finestrals. Les taules estan muntades com les d’abans, amb les seves estovalles i tovallons gruixuts, els seus coberts pesants i les seves copes de cristall.
Impar: cuina que manté l'elegància i el toc del Barça
Posar un peu al restaurant Impar atemoreix a qualsevol comensal. La bellesa arquitectònica es complementa espectacularment amb l'elegància culinària de la qual presumeix el restaurant, encertadament i amb tota la lògica del món. L'espai brilla per si sol, majestuós davant dels ulls més exigents. Però no només això, sinó que ofereix uns plats que poden semblar el més normal del món, tanmateix, tan sols fas la primera queixalada ja t'adones del gaudi gastronòmic que experimentaràs en els pròxims seixanta minuts.
Es tracta d'un restaurant multigastronòmic que sorgeix d'un viatge pels 5 continents i que permet descobrir sorprenents sabors, aromes i textures. Un concepte que fusiona productes frescos increïbles de la Mediterrània amb exòtics ingredients d'amagats racons de l'Orient. S'alça en plena avinguda Diagonal de Barcelona als peus de l'espatarrant SOFIA. És un indret ple de personalitat amb tres grans barres que es combinen amb mobles de disseny i una àmplia terrassa exterior creant un ambient vibrant, dinàmic i cosmopolita. Una opció sense fórmules tancades que es transforma al llarg del dia i que convida a compartir un plat, a parlar, a atrevir-se amb alguna cosa nova. Un restaurant original a Barcelona, una destinació on venir a esmorzar, dinar o sopar.
Can Fusté: mig segle captivant les Corts
Corrien els anys setanta quan en Miguel Plaza va obrir el restaurant Can Fusté a escassos metres del Camp Nou; curiosament, el mateix any que Johan Cruyff fitxava pel Futbol Club Barcelona. Des de llavors l’idil·li del club i la seva afició amb el restaurant ha estat apassionant. Comencem amb el bonítol de costa tallat en tataki amb soja i cuinat en zuke amb rocoto, que és un picant peruà, i brots de coriandre; està espectacular. Continuem amb les mongetes de Santa Pau saltades amb botifarra i calamar, un mar i muntanya de manual al qual li falta una mica de temperatura, així i tot, tendre i bo.
Tanquem el dinar amb un espectacular bacallà al pil-pil suau de mel amb fons de patata i sobrassada, tot fent un brindis per celebrar-ho. No podem oblidar mai els clàssics, no ens ho podem permetre. Caldrà tornar aviat per tastar el seu pernil de Guijuelo tallat a mà, curat un mínim de cinc anys, que acompanyen amb un pa de la fleca Balmes, l’espatlla de cabrit cuinada a l’antiga, els lletons, la tripa tradicional, el filet de vedella al cafè de París o els peixos que porten directament de la llotja de Barcelona.
Erre & Urrechu: brasa espectacular on menjar bé, bo i abundant
La brasa és la tècnica culinària més ancestral de totes. Una manera de connectar amb els sabors i les textures més primitives que només s'aconsegueix amb bona llenya i molta paciència. L'Erre & Urrechu, el restaurant que Íñigo Urrechu ha obert a Barcelona després de l'èxit del que té a Marbella, és la meca de la brasa basca a la capital catalana. Un restaurant on gaudir de carn, peix i verdures a la brasa, però també d'una àmplia gamma de vins i un tracte al client immillorable.