El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

4 restaurants al Baix Llobregat que són espectaculars

A tocar de Barcelona, de la capital, del gran reclam turístic del país i d'Europa, però sovint invisibilitzada i menyspreada. El Baix Llobregat és una terra fèrtil, interessant i amb una gastronomia esplendorosa que s'ha de reconèixer i parlar-ne. Bons restaurants de cuina catalana i tradicional, però també d'apostes amb xefs reconeguts internacionalment.

Marimorena: autèntica cuina catalana

L'àvia i el net treballant plegats als fogons de casa. Així es podria definir l'essència del restaurant Marimorena, ubicat a prop del centre de Sant Boi de Llobregat i que potencia la cuina de l'àvia, és a dir, la tradicional i la catalana, però amb una mirada del net, és a dir, la versió més moderna, innovadora amb tocs d'arreu del món. Dotze anys són els que porta obert el restaurant, situat al centre de Sant Boi de Llobregat. “Volia tornar a casa: ser a prop dels amics, de la família i nodrir-me de tots els productes brutals que tenim al nostre voltant, de la mà d'una pagesia molt forta a la comarca”, explica el propietari Albert Mendiola. Amb això es refereix a donar importància a la temporada de la carxofa, de la pota blava, dels espàrrecs del Llobregat, les cireres i una llarga llista de productes autòctons. “Al cap i a la fi, fem una cuina honesta”, sentencia.

Cal Sagristà: el producte més honrat i català

Cal Sagristà és una empresa familiar de Sant Vicenç dels Horts que a poc a poc s'apropa al centenari. La base de tot plegat és una cuina casolana, feta amb productes de qualitat i de proximitat. També podràs gaudir dels seus plats de rostisseria per emportar o bé tastar els càterings que promocionen. Ofereixen, a més a més, un tracte personalitzat i treballen tant per a particulars com per a empreses. Cuina catalana i honrada. Aquests són els dos adjectius que van com anell al dit a Cal Sagristà.

Alas Hermanos Torres: un restaurant a l'aeroport

Els aeroports i les estacions de tren són els típics llocs on només s'hi menja per necessitat. Quan has perdut un vol i no tens més remei que esperar en una cafeteria, o quan tens pressa i només tens temps d’una hamburguesa ràpida de qualsevol franquícia. Però menjar a l'aeroport en un local amb cara i ulls, un producte excel·lent i un servei atent i ràpid és com trobar una agulla en un paller. Una agulla que, per sort, la trobem a l'Aeroport del Prat, al restaurant Alas Hermanos Torres.

La Bonaigua: cuina tradicional des de 1990

“Els meus pares, Sònia Serrano i David Pardo, i els meus avis, Inma Grau i Paco Serrano, portaven el bar de l’ateneu de Sant Just Desvern”, explica en Víctor Pardo. Feien quatre tapetes i la meva àvia cuinava molt bé. Però el 1990 van trobar un local a la Carretera Reial que era una antiga forja, i van decidir muntar un bar amb la corresponent barra gegant, màquines d'escurabutxaques i de tabac, i un gran menjador on es feia un menú i una carta de cuina clàssica catalana de masia: bacallà de mil maneres, calçots, carxofes a la brasa, etc.

L'espectacular arròs de La Bonaigua / Foto: Un Delicioso Mundo

El restaurant La Bonaigua tirava al davant amb la Sònia i l’Inma a la cuina i en David i en Paco a la sala, fins que en Víctor, que va estudiar el grau superior de cuina al CETT i va fer pràctiques a El Celler de Can Roca i a Quique Dacosta, i que havia treballat a Ca la Nuri, va ser requerit per la família. “Sempre m’havia agradat la cuina. Havia treballat de cambrer a casa i coneixia els interiors d’un restaurant. L’any 2016 m’hi incorporo i m’adapto a l’oferta de menú i carta que hi havia. Però començo a afegir algunes coses al menú que trencaven totalment l’escandall, com ara un filet Wellington de porc. Estava flipat!”. També va anar incorporant les seves idees a la carta triant bon producte, fos gamba de Palamós o escamarlà de la Barceloneta, llagosta o llamàntol, bons arrossos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!