Trucar, demanar taula, seure, menjar, pagar i marxar. I t'oblides de tot: del restaurant, del lloc i de les persones. Però sobretot t'oblides, o més aviat ignores, el que s'amaga al darrere d'un restaurant. I és que la feinada és descomunal i esgotadora només d'escoltar en Josep Sagristà que m'explica totes les tasques que hi ha entre bambolines (i entre fogons). Ell és el restaurador del Restaurant Cal Sagristà (carrer del Riu, 50), un establiment molt valuós i especial a Sant Vicenç dels Horts.

He de confessar que va ser la pruna mirabolà la raó per la qual vaig aterrar a Cal Sagristà. Tanmateix, hauria d'estar agraït a aquest fruit únic de Catalunya, ja que em va permetre conèixer un restaurant del Baix Llobregat subratllat en vermell per tornar-hi i aplaudir l'excel·lent treball d'aquest negoci. No només per la qualitat del menjar, altament destacable, sinó per les persones que s'hi troben i la història que acompanya el local vicentí obert des de 1954.

Un restaurant vicentí quasi centenari

Cal Sagristà és una empresa familiar de Sant Vicenç dels Horts que a poc a poc s'apropa al centenari. La base de tot plegat és una cuina casolana, feta amb productes de qualitat i de proximitat. També podràs gaudir dels seus plats de rostisseria per emportar o bé tastar els càterings que promocionen. Ofereixen, a més a més, un tracte personalitzat i treballen tant per a particulars com per a empreses. Cuina catalana i honrada. Aquests són els dos adjectius que van com anell al dit a Cal Sagristà.

Restaurant Cal Sagristà
L'interior del restaurant Cal Sagristà / Foto: Cal Sagristà

Cal Sagristà és un restaurant familiar de Sant Vicenç dels Horts que a poc a poc s'apropa al centenari. La base de tot plegat és una cuina casolana, feta amb productes de qualitat i de proximitat. L'honradesa, la dedicació diària i l'amor per la terra i la gastronomia del país són les claus de l'èxit

Un menú infinit i personalitzat dia a dia

En Josep Sagristà i la gran família del restaurant m'expliquen que cada dia que obren el restaurant, tots els dies excepte els dissabtes, personalitzen el menú per adaptar-lo als productes que han anat a comprar o que els han arribat. De fet, vaig poder comprovar en primera persona com un pagès els portava quilos i quilos de mirabolans, així com d'altres productes.

El tendre i màgic estrès de la restauració vist darrere les portes hores abans d'obrir és un regal avançat de la feina que acaba amb un deliciós regust de boca quan veus Cal Sagristà ple de gom a gom amb un plat a taula i els ulls brillants dels comensals. Per no parlar, per cert, que més enllà de servir els plats a taula, també compten amb una botiga per fer menjar per emportar, així com càtering, tant a empreses com a particulars. Una feinada descomunal que val la pena comprovar anant a visitar Cal Sagristà a Sant Vicenç dels Horts.