El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

4 restaurants a la Barceloneta que són de traca i mocador

El sol i les temperatures van guanyant terreny a poc a poc i els restaurants amb terrasses, vistes i ubicacions estiuenques treuen pit ara que l'estiu s'apropa. Tot i que ens apassiona recomanar restaurants fora de Barcelona per fer país i mostrar una gastronomia fantàstica arreu del territori com, per exemple, al Maresme o al Baix Llobregat, també optem per mostrar la cara més gastronòmica i alegre de Barcelona. Per aquesta raó, per a aquest cap de setmana des de La Gourmeteria descobrim 4 restaurants de la Barceloneta on menjar bé

Azul Rooftop Barceloneta: flotar damunt el mar

“L'Azul Rooftop té un esperit i una essència d'un local de moda”, explica el xef francès Romain Fornell. Establert a Barcelona, proposa una gastronomia de mar, brasa i còctels en el nou Azul Rooftop a la Barceloneta. Ubicat a la planta 8 del Passeig de Joan de Borbó, 101, és un espai obert la primavera de 2023 i que enamora tots els barcelonins i visitants que es volen deixar encisar i delectar pels seus plats i les seves impressionants (i vertiginoses) vistes de 360 graus. Menjar d'altíssim nivell mentre tens la sensació de flotar damunt el mar. Meravellós i excepcional.

Cova Fumada: un secret de 75 anys

Passejant pel carrer Baluard de la Barceloneta ens trobem la mítica Cova Fumada, un celler familiar dels d’abans que no té cap rètol a la porta ni falta que fa, ja que els parroquians ja la coneixem i els guiris, malauradament, també. Doncs bé, en aquest local emblemàtic es va inventar fa més de setanta anys la primera bomba, una pilota de patata farcida de carn i arrebossada amb salsa picant per sobre. Les gruixudes portes de fusta que travesses en entrar al local et transporten irremeiablement a temps passats: a l’esquerra et trobes la barra de marbre blanc guixada amb llapis per tot arreu amb els comptes dels clients i sempre plena de carxofes a la brasa, musclos amb maionesa, bunyols de bacallà, retalls de calamar, pop i com no, les famoses bombes.

Altamar Restaurant: la torre gastronòmica de Barcelona

Un hexàgon espacial (i especial), Barcelona a l'esquena, l'horitzó de la mar al davant, 360 graus de vistes espectaculars i un menú gastronòmic deliciós per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de l'Altamar restaurant (passeig de Joan de Borbó, 88). A 75 metres d'alçada, s'hi presenta tot aquest còctel per convertir-se en una explosió única de sabors. De fet, per accedir-hi has d'agafar l'ascensor i, en el transcurs d'aquests pocs segons, et posseeix la sensació d'una transformació gastronòmica que fa clic. Com les portes de l'elevador quan s'obren i et donen la benvinguda un confí marítim i un cel taronja que es pon rere el Tibidabo. Escollir amb quines vistes compartiràs l'àpat, et ben asseguro que no serà una decisió fàcil.

Restaurant 1881: els millors arrossos de senyoret

El restaurant 1881, ubicat a la darrera planta del Museu d’Història de Catalunya, on abans hi havia els Magatzems Generals de Comerç, té una carta amb un ideari afinat que la fa molt versàtil: per fer honor al lloc que ocupa, pretén fer lluir la història de la cuina catalana, per això s’hi poden trobar clàssics com ara els bunyols de bacallà o l’arròs del senyoret. Ara bé, hi ha moltes concessions a la sempre benvinguda cuina basca (el restaurant és part del grup Sagardi), en forma de pochas amb morro de bacallà i cloïsses, el txuletón o els piquillos de Tolosa i, també, altres més internacionals que ja s’han implantat al nostre dia a dia, com el cebiche de corball salvatge o el tàrtar de vaca. La resta de l’oferta la configuren plats que ens agermanen amb els nostres veïns del nord: marisc i peix a la graella, tant de la Confraria de Pescadors de Barcelona com de l’embarcació Itsas Lagunak d’Hondarribia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!