No sé si heu experimentat mai la sensació de flotar damunt el mar, concretament a 30 metres, mentre estàs gaudint d'una copa de vi acompanyada d'una mitjana de vedella o del marisc més exquisit. Jo fins fa pocs dies no havia tingut el privilegi. Però tot ha canviat amb l'aparició estel·lar i màgica de la nova terrassa de l'Azul Rooftop.

La terrassa de l'Azul Rooftop, al detall

"L'Azul té un esperit i una essència d'un local de moda", explica el xef francès Romain Fornell. Establert a Barcelona, proposa una gastronomia de mar, brasa i còctels en el nou Azul Rooftop a la Barceloneta. Ubicat a la planta 8 del Passeig de Joan de Borbó, 101, és un espai obert aquesta mateixa primavera i que, ben segur, enamorarà tots els barcelonins i visitants que es vulguin deixar encisar i delectar pels seus plats i les seves impressionants (i vertiginoses) vistes de 360 graus.

L'excepcional restaurant ocupa, precisament, tota la planta 8. És a dir, s'estén per les quatre arestes de l'edifici oferint els comensals unes vistes infinites a l'horitzó del Mediterrani i un paisatge de Barcelona meravellós per desfer-te els ulls. La Sagrada Família, la torre Glòries, etc. Es pot contemplar la Barcelona immensa, amb el telefèric al costat.

azul rooftop barceloneta prensa 2023 cala bisou romain fornell 1 copia
El xef francès Fornell a l'Azul Rooftop / Foto: Interprofit

L'Azul Rooftop és un espai de 360 graus que enamorarà tots els barcelonins i visitants que es deixin encisar pels seus luxosos plats i les seves impressionants i vertiginoses vistes

Un dinar contundent o un còctel nocturn

Taules més petites per xalar d'un àpat amb intimitat o bé taules grans i amples per un dinar d'empresa, per exemple, passant per uns sofàs acompanyats d'una taula baixa al mig per prendre un còctel nocturn amb la brisa marina de rerefons. Aquesta és l'oferta del nou restaurant de Barcelona que, sense cap mena de dubte, ho petarà molt fort: gustos per a tots els colors i propostes molt llamineres independentment de l'hora. Tot plegat, amenitzat amb una decoració aurífica que demostra i posa èmfasi en l'espectacularització dels detalls i demostra, novament, que tot està cuidat al més mínim mirament perquè l'experiència del comensal sigui única.

"Hem recuperat el restaurant pel qual Shakira i Gerard Piqué van apostar fa anys i que, en aquesta nova etapa, està destinat a convertir-se en el nou place to be”, conclou el xef francès. La seva gastronomia està composta per peix i marisc acabat de capturar pels mariners del Moll del Rellotge, a més de carn cuinada a la brasa i diverses especialitats mediterrànies. L'Azul Rooftop Barceloneta ofereix una selecció de còctels d'autor per acompanyar les meravelloses vistes des d'aquest espai exclusiu. "Les vistes de la costa barcelonina són realment inigualables", sentencia Romain Fornell.

Fornell proposa un nou espai gastronòmic de 1.200 m2 en un rooftop amb vistes 360° al mar i a la ciutat on seure a dinar, sopar o prendre una copa en un ambient relaxat. Tots els espais del restaurant mostraran una identitat pròpia i un interiorisme cuidat al detall.

El nom sorgeix de la mirada del xef cap al mar i el port mariner de la Barceloneta. Per a ell, el color blau representa alçada, mar, cel i aigua. A aquest concepte, Fornell hi suma el cognom Barceloneta amb la intenció de presentar una carta arrelada al barri i a la ciutat, i que utilitzi productes locals de qualitat.