El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
4 restaurants al Maresme que són espectaculars
Amb el mar a tocar i un paisatge que combina vinyes, boscos i pobles amb encant, la comarca del Maresme és molt més que una destinació d’estiu. Aquesta regió costanera, a pocs minuts de Barcelona, brilla també per la seva oferta gastronòmica, que ha crescut amb personalitat pròpia. De Calella a Sant Andreu de Llavaneres, passant per Alella o Sant Pol de Mar, hi trobem restaurants que respecten el producte local i mariden cuina de proximitat amb creativitat. Si busques una bona taula amb vistes, una escapada gastronòmica o simplement menjar bé sense complicacions, et portem quatre propostes que et faran estimar encara més el Maresme.
Cuina Sant Pau: el més famós del Maresme
És probablement el restaurant per excel·lència de la comarca. El més històric i un dels que té més talent. El restaurant Cuina Sant Pau es caracteritza per una filosofia culinària que emfatitza l'ús de productes de temporada i de proximitat, celebrant els sabors purs del Mediterrani combinats amb tocs del Brasil. Aquesta fusió és un reflex de les arrels dels xefs, integrant tècniques contemporànies amb la tradició culinària local del Maresme i els elements tropicals brasilers. El restaurant ofereix un ambient relaxat i accessible, allunyant-se de les formalitats de l'alta cuina tradicional, però sense comprometre la qualitat i la creativitat als seus plats. El menú està dissenyat per compartir, promovent una experiència culinària més interactiva i social. Fes play al vídeo i deixa't seduir per aquesta cuina extraordinària.
Beerburg Factory: cuina senzilla en una rotonda gurmet
Ningú no desmenteix que la gastronomia de luxe sigui còmoda i atractiva. Tots la volem provar. Tots la volem tastar. I repetir, és clar. No obstant això, és molt recomanable tocar de peus a terra i experimentar una cuina senzilla, sense els adornaments luxosos ni parafernàlies. Perquè, i una cosa que quedi ben clara, la senzillesa gastronòmica no és sinònim de menys qualitat. I el restaurant Beerburg Factory, a Argentona, m'ho ha deixat ben clar.

La seva especialitat són les hamburgueses. De fet, n'elaboren fins a 14 diferents. La Garrina, l'Americana, la Plaça, la Drogada, la Cantu, la del Monte, la Domènech... i unes quantes més. Especialment, us recomano la 4K i la Drogada. Dues delícies per salivar tot el sopar i tornar a casa recordant la meravella que has degustat. El teu estómac no podrà ser més feliç.
Bocamar: una bona opció sota el sol
Arriba el bon temps, la calor i els dies s’allarguen, ve molt de gust aprofitar el dia sota el sol. Una bona opció és apropar-se a qualsevol indret de la costa catalana a trepitjar l’aigua i, per què no, fer un bon arròs o un peix a la brasa sota el sol amb un vi ben fresquet. Una opció sempre engrescadora per allò de sortir de Barcelona, però sobretot còmoda, és apropar-se al Maresme, situat a pocs quilòmetres de la ciutat. Així com qui no vol la cosa, ens dirigim al restaurant Bocamar ubicat al port marítim de Premià de Mar, batejat no sé per què com a Marina Port de Premià. Abans, però, fem una passejada per la platja de Llevant i ens acostem a la sorra a remullar-nos els peus a l’aigua per fer una mica de gana. Arribem al restaurant Bocamar i, clarament, apostem per la terrassa, des d’on veiem els vaixells atracats, un indret molt agradable i tranquil.
Celler Jordana: enginy als fogons
El restaurant Celler Jordana és un dels principals temples del gaudi de la capital de la D.O. Alella. Ho regenta en Manel des de 2013, quan va agafar una de les botigues de vi a granel més antigues del poble. Deu anys després, aquella petita botiga amb selecció de productes gurmet d’en Manel i algunes referències de vins va anar mutant en el que és avui dia: un establiment gastronòmic amb una cuidada carta de cuina d’assemblatge i més de 600 referències de vins nacionals i internacionals.

L'experiència al Celler Jordana té molt del caràcter de Pujol: pròxim, expert, didàctic, poc amant del protocol i molt a favor del gaudi del paladar i de sorprendre. Les seves recomanacions són fletxes que sempre encerten a la diana, i sempre que pot, quan se li pregunta per maridatges, té clar que els vins d'Alella són una opció imbatible: “Gaudir d'un plat de pernil ibèric reserva Joselito Cinco Jotas tallat a mà amb un Legítim 1976 de Celler Ivori és una experiència inoblidable”, explica Pujol, “perquè les notes de xerès que aporta aquest vi semblen creades per a ser el matrimoni perfecte de l’umami d'un ibèric de primera categoria”.