Beati hispanis quibus bibere vivere est. Amb aquesta lapidària frase, el Celler Jordana (carrer Floridablanca, 88) dona la benvinguda als clients que s'animen a endinsar-se en aquest temple vinícola. Per aquells que no ho sapigueu, entre aquestes sis paraules en llatí s'amaga la frase "Benaventurats els hispans per als qui viure és sinònim de beure". Una sentència atribuïda a l'emperador romà Juli Cèsar, que ens dona moltes pistes sobre el local on entrem: tot un temple vinícola que no té res a envejar dels temples romans. En el seu interior, centenars d'exemplars de vins de referència i els millors productes gurmet. És o no un temple? Aquesta és la filosofia del Celler Jordana, qui ha fet el salt des de la comarca del maresme fins a la ciutat de Barcelona per oferir la major àmplia representació de vins d'Alella. Al capdavant del restaurant, Manel Pujol, declarat un ferm amant dels vins de la ciutat costanera d'Alella, que viu darrere de la barra del Celler Jordana per compartir i donar a conèixer la gran oferta de vins que s'elaboren a la Denominació d'Origen d'Alella, la DO més propera a Barcelona però, tanmateix, una de les més desconegudes. Amb una oferta de prop de més de 200 referències de vins nacionals i internacionals, que es poden gaudir a preu de botiga amb la retirada del tap inclosa; un somni fet realitat per als amants del vi i els que xalen la vida. 

Manel Pujol, del Celler Jordana
Manel Pujol, del Celler Jordana / Foto: Jordi Domènech

Celler Jordana, principal temple de vins d'Alella

Volem oferir a tots aquells que vinguin al Celler Jordana de Barcelona una experiència única, traslladant-los gastronòmicament a la cultura vinícola del poble d'Alella, Manel Pujol

El Celler Jordana, tot i arribar fa tan sols uns mesos a Barcelona, és tot un temple a la ciutat d'Alella, esdevenint la botiga de vins més antiga d'aquesta ciutat de la comarca del maresme. Regentat per Manel Pujol des de 2013, quan va quedar-se amb la botiga de vins a granel amb més història del poble. Un celler d'aquells "de tota la vida", del 1957, que el 2013 es reconverteix en una botiga de vins amb una oferta de més de 550 de referència nacionals i internacionals. I tots ells, acompanyats amb una singular i única proposta de carta de cuina d'assemblatge amb productes gurmet selecció de Manel Pujol, una experiència que, si es comparteix, es gaudeix el doble. Ara, aquest viatge cap al passat del poble d'Alella, ha aterrat a la ciutat comtal per robar-se els cors dels barcelonins i barcelonines.

 Taula de quatre formatges Celler Jordana
Taula de quatre formatges del Celler Jordana / Foto: Jordi Domènech

Una proposta gastronòmica de somni

Gaudir d'un plat de pernil ibèric reserva Joselito Cinco Jotas tallat a mà amb un Legítim 1976 de Celler Marfil, és una experiència inoblidable que tothom ha de viure, almenys, un cop a la vida, Manel Pujol

La gastronomia és un món que no deixa mai de sorprendre. Una filosofia que al Celler Jordana han treballat per aplicar des del primer dia. Per això, prop de les 160 referències de vins nacionals i internacionals que ofereixen, 30 dels quals són de les principals bodegues de la DO del maresme, s'acompanyen amb una proposta de cuina d'assemblatge a la seva altura. Un tàndem que fins ara els ha funcionat a la perfecció: embotits Joselito Cinco Jotas o Maldonado, conserves de La Brújula, La Catedral, Los Peperetes o Lafuente, i formatges nacionals i internacionals. Un producte que, combinat entre si i sota els efectes de la creativitat de Manel Pujol, dona com a resultat una carta única amb molt de caràcter: tàrtar de tomàquet amb ventresca de tonyina de La Brújula, el biquini trufat de mortadel·la italiana o la coca d'escalivada de Can Bec amb foie gras mi-cuit de Roigé. Simples plaers per a tots els paladars. Una experiència xopada del caràcter d'Alella i del seu messies, Manel Pujol: proper, expert, didàctic, poc amant del que és protocol·lari i molt a favor del gaudi del paladar. 

 Coca de Sardines mini amb Mascarpone del Celler Jordana / Foto: Jordi Domènech
 Coca de sardines mini amb Mascarpone del Celler Jordana / Foto: Jordi Domènech

Una experiència per a totes les butxaques

Celler Jordana és un temple vinícola amb una oferta assequible per a totes les butxaques. Quan compartir una bona ampolla de vi no és una excusa per gaudir d'un pla d'aquesta alçada amb els amics o la família? Per un preu de 35 euros per persona de mitjana, el Celler Jordana ofereix una carta exquisida a base d'un bon vi i petites delicatessen a compartir. Una cuina de producte, sense fogons, i amb una gran selecció de vins. Amb la clara intenció de despertar una emoció en cada mos i en cada xarrup. Així doncs, viatgem cap a Alella?