Feia un temps que anava al darrere d'aquesta recepta. Si, ja sé que no té res a veure amb la cuina catalana, ni tan sols amb la cuina representativa de cap país o cultura. Però em feia molta gràcia fer-la. De fet, no és la primera vegada que ho faig.

Ingredients

500 g de mongetes bullides  

100 g de cansalada viada a trossos

50 g de daus de pernil serrà  

1 ceba gran en juliana

un bon raig de cervesa de fermentació alta  

1 cullerada de pebre vermell de "La Vera"

3 cullerades grans de salsa barbacoa

6 cullerades grans de tomàquet fregit  

1 sobre de formatge parmesà  

1 o 2 bitxos

3 alls laminats

pebre negre 

oli d'oliva  

sal  

Variants:  

- Hi podeu posar xile picant

- Podeu substituir les mongetes per fesols vermells  

- Podeu afegir tota mena de carn a daus (pernil, llom, xoriço, botifarra crua o negra, carn picada, etc.)

Preparació
1.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas2

Utilitzaré una paella cutre... de les típiques del "far-west". Jo l'he comprada especialment per fer aquesta recepta... i només m'ha costat 3,80. Però és que em feia molta gràcia fer-ho bé.

3.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas3

Escalfeu bé la paella sense oli i quan sigui calenta afegiu un bon raig d'oli i seguidament la cansalada tallada.

4.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas4

Saleu-la una mica.

5.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas5

Ha que quedar ben daurada. Compte que esquitxa i espetega... així que us recomano fer ús d'una tapadora.

6.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas6

Un cop feta la carn, la reservem... i fregirem els daus de pernil.

7.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas7

Feu servir el mateix oli.

8.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas8

Quan comencin a tenir aspecte torradet, els reservem juntament amb la carn.

9.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas9

En el mateix oli... daurem ara l'all laminat.

10.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas10

Com que estarà calent... l'all de seguida agafarà color... així que compte de no cremar-lo. En aquest mateix moment afegiu el bitxo (o caiena). El podeu picar o posar sencer... o meitat i meitat.

11.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas11

Res, uns segons... que canviï de color... i ja està, que es crema molt ràpid.

12.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas13

Incorporem la ceba trinxada i, per tant, la cocció de l'all i del bitxo es pararà.

13.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas15

Deixeu que la ceba es faci a foc més aviat baix.

14.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas16

Passats uns 8-10 minutets de cocció de la ceba, ja podrem incorporar tot el que havíem reservat.

15.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas17

És el moment d'afegir la cervesa. Jo he utilitzat una "Leffe" rossa, però podeu fer servir la negra també.

16.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas18

Hi tirem un bon raig... gairebé la meitat (uns 150cl).

17.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas19

Ara, deixarem que s'evapori l'alcohol... que faci xup-xup uns 10 minutets.

18.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas20

Tapeu-la.

19.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas21

Passat aquest temps, incorporeu la cullerada de pebre vermell.

20.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas22

També hi posarem la salsa barbacoa. A mi, m'agrada especialment aquesta, feta amb mel.

21.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas23

Aproximadament unes tres cullerades grans.

22.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas24

Ho remenem bé.

23.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas25

Hi posem una bona quantitat de pebre negre.

24.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas26

I el tomàquet, unes 6 o 7 cullerades grans també.

25.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas27

I què ens queda?... les mongetes bullides, és clar.

26.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas28

Ho remenem tot plegat a foc baix.

27.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas29

Per acabar, aboquem un paquet sencer de formatge ratllat (parmesà).

28.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas30

El formatge rebaixarà el color vermellós de la salsa i li donarà un aspecte visual més atractiu... I que li va de meravella el formatge, què coi!

29.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas31

Després de fondre's el formatge... aquest és l'aspecte final del plat.

30.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas32

Sensacional!... Justament el que buscava!

31.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas33

Sembla una bestiesa però m'ha fet il·lusió fer aquest plat i més comprovar-ne el magnífic resultat.

32.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas34

I aquí el teniu acabat. No cal emplatar. Així es com s'ha de servir, eh?

33.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas35

I és clar, a sucar pa sense miraments... i a menjar amb la mateixa cullera emprada per guisar.

34.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas36

Bromes a banda... és un plat extremadament bo... recomano a tots que el tasteu, de veritat. Si, ja sé que no és el més indicat per a guardar la línia... però no deixeu de gaudir algun cop d'aquest plat.

  

 

35.
guisat mongetes lestil le llamaban trinidad pas37

Vinga va... us el presentaré d'una forma més decent, si voleu.

36.

És un plat força picantó... de grans aromes i millors sabors. Bon profit!