Quan parlem de pop i patata a un de seguida li ve al cap un plat de "Pop a feira", però es poden fer més plats amb aquests dos ingredients. A més, si ja teniu el pop i les patates cuits, aquest en concret es fa en només 15 minuts.  Per a fer aquest plat m'he basat en una recepta gallega. L'he incorporat els llagostins i l'he flamejat amb brandi. És un plat bo d'aquells per sucar-hi pa. I pica una mica, sí. Però el picant, com és normal, anirà en funció del vostre gust. A mi m'agrada molt el picant, però s'ha de vigilar sobretot si teniu convidats a qui no els agradi. De fet, amb el resultat d'aquest plat, també podríeu farcir una empanada gallega d'aquelles de tota la vida.

Ingredients

1 pota grossa de pop cuit

1 patata blanca cuita  

8 llagostins frescos  

1 pebrot vermell  

1 ceba

3 grans d'all  

un raig de brandi

6 cullerades de salsa de tomàquet  

1 cullerada de pebre vermell picant  

2 cullerades de pebre vermell dolç

1 cullerada de pebre negre  

oli d'oliva  

sal  

Variants:

- Hi podeu afegir una mica de xoriço  

- Hi podeu tirar un bitxo picadet

Preparació
1.
guisat pop patates pas1

Preparem els ingredients.

2.
guisat pop patates pas2

El pop el podeu coure vosaltres o comprar-lo ja cuit en la vostra peixateria de confiança.

3.
guisat pop patates pas3

Tallem el pebrot a tires llargues la ceba en juliana i l'all a làmines.

4.
guisat pop patates pas4

Talleu el pop a rodanxes.

5.
guisat pop patates pas5

Primer de tot, en una cassola de fang escalfada a poc a poc i amb un raig d'oli, farem els llagostins afegint-'hi un polsim de sal.

6.
guisat pop patates pas6

Els fem per totes dues bandes.

7.
guisat pop patates pas7

I els reservem, que després els pelarem.

8.
guisat pop patates pas8

Ara, en el mateix oli, farem el sofregit de ceba, pebrot i all.

9.
guisat pop patates pas9

A foc baix, millor. Si cal, ho tapeu una estona.

10.
guisat pop patates pas10

Notareu que la verdura ja és daurada i les textures més toves...

11.
guisat pop patates pas11

... serà el moment de flamejar-ho amb brandi.

12.
guisat pop patates pas12

OJO: Molt de compte amb flambejar les coses. Tingueu sempre a mà una tapa per ofegar el foc si cal. Jo, moltes vegades, per fer la foto me la jugo una mica però tot sigui per la causa, jeje.

13.
guisat pop patates pas13

Hi afegim el picant al gust.

14.
guisat pop patates pas14

Incorporem també una mica de pebre vermell dolç, que el seu gust i color faran aquest plat més atractiu.

15.
guisat pop patates pas15

Afegim la salsa de tomàquet. Jo acostumo a fer-la a partir d'una samfaina triturada, però si no teniu temps la podeu comprar.

16.
guisat pop patates pas16

Afegim també el pebre negre.

17.
guisat pop patates pas17

Ara ho deixem 5 minutets més, que faci xup-xup...

18.
guisat pop patates pas18

... serà el moment de rectificar de sal, d'aigua o de picant.

 

19.
guisat pop patates pas19

Hi posem el pop i les patates tallades a trossos.

20.
guisat pop patates pas20

I ho barregem tot junt. Quins colors més macos!

21.
guisat pop patates pas21

D'altra banda, pelarem els llagostins...

22.
guisat pop patates pas22

... i també els incorporarem al nostre guisat...

23.
guisat pop patates pas23

Ho deixem fer 5 minutets més.

24.
guisat pop patates pas24

Fa una oloreta impressionant. Ara li podríem afegir una mica de xoriço també, si voleu.

25.
guisat pop patates pas25

Doncs ja està, nanos.

26.
guisat pop patates pas26

Avui ho servirem en cassoletes individuals que es poden escalfar directament al forn.

27.
guisat pop patates pas27

Aquí ho teniu.

28.
guisat pop patates pas28

Podria considerar-se un "platillo" o una tapa aquest plat, eh?

29.
guisat pop patates pas29

Un trosset de pa... un bon vinet i a gaudir que són dos dies. Bon Profit!