Ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant. Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant. Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pop gros cuit  

400 g de patates

5 grans d'all

2 cullerades de pebre vermell

1 ou  

oli d'oliva  

brou de peix o aigua  

sal

Preparació
1.
pop guisat al forn pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pop guisat al forn pas2

El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.

3.
pop guisat al forn pas3

El tallarem a trossos amb unes tisores.

4.
5.
pop guisat al forn pas5

Els alls, els pelarem i els aixafarem.

6.
pop guisat al forn pas6

Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.

7.
pop guisat al forn pas7

Afegiu-hi també els alls i remeneu.

8.
pop guisat al forn pas8

Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.

9.
pop guisat al forn pas10

Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.

10.
pop guisat al forn pas11

Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.

11.
pop guisat al forn pas12

Remeneu-ho una estona més.

12.
pop guisat al forn pas13

Quan tot estigui ben barrejat...

13.
pop guisat al forn pas14

ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.

14.
pop guisat al forn pas15

Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.

15.
pop guisat al forn pas16

Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.

16.
pop guisat al forn pas17

Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...

17.
pop guisat al forn pas18

... les afegirem a l'allioli per negar-lo.

18.
pop guisat al forn pas19

Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.

19.
pop guisat al forn pas20

Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.

20.
pop guisat al forn pas21

A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...

21.
pop guisat al forn pas22

sense por, ben repartit.

22.
pop guisat al forn pas23

Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!

23.
pop guisat al forn pas24

Està perfecte, què ens falta?

24.
pop guisat al forn pas25

Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.

25.
pop guisat al forn pas26

Ja el podem servir a taula.

26.
pop guisat al forn pas27

Ummmm....

27.
pop guisat al forn pas28

Emplatem?

28.
pop guisat al forn pas29

Bon profit!