Ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant. Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant. Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré. Espero que us agradi.
1 pop gros cuit
400 g de patates
5 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell
1 ou
oli d'oliva
brou de peix o aigua
sal
![pop guisat al forn pas1 pop guisat al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/99/15/pop-guisat-al-forn-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pop guisat al forn pas2 pop guisat al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/99/57/pop-guisat-al-forn-pas2.jpeg)
El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.
![pop guisat al forn pas3 pop guisat al forn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/99/99/pop-guisat-al-forn-pas3.jpeg)
El tallarem a trossos amb unes tisores.
![pop guisat al forn pas5 pop guisat al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/00/83/pop-guisat-al-forn-pas5.jpeg)
Els alls, els pelarem i els aixafarem.
![pop guisat al forn pas6 pop guisat al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/01/25/pop-guisat-al-forn-pas6.jpeg)
Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.
![pop guisat al forn pas7 pop guisat al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/01/67/pop-guisat-al-forn-pas7.jpeg)
Afegiu-hi també els alls i remeneu.
![pop guisat al forn pas8 pop guisat al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/02/09/pop-guisat-al-forn-pas8.jpeg)
Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.
![pop guisat al forn pas10 pop guisat al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/02/93/pop-guisat-al-forn-pas10.jpeg)
Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.
![pop guisat al forn pas11 pop guisat al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/03/35/pop-guisat-al-forn-pas11.jpeg)
Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.
![pop guisat al forn pas12 pop guisat al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/03/77/pop-guisat-al-forn-pas12.jpeg)
Remeneu-ho una estona més.
![pop guisat al forn pas13 pop guisat al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/04/19/pop-guisat-al-forn-pas13.jpeg)
Quan tot estigui ben barrejat...
![pop guisat al forn pas14 pop guisat al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/04/61/pop-guisat-al-forn-pas14.jpeg)
ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.
![pop guisat al forn pas15 pop guisat al forn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/05/03/pop-guisat-al-forn-pas15.jpeg)
Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.
![pop guisat al forn pas16 pop guisat al forn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/05/45/pop-guisat-al-forn-pas16.jpeg)
Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.
![pop guisat al forn pas17 pop guisat al forn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/05/87/pop-guisat-al-forn-pas17.jpeg)
Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...
![pop guisat al forn pas18 pop guisat al forn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/06/29/pop-guisat-al-forn-pas18.jpeg)
... les afegirem a l'allioli per negar-lo.
![pop guisat al forn pas19 pop guisat al forn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/06/71/pop-guisat-al-forn-pas19.jpeg)
Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.
![pop guisat al forn pas20 pop guisat al forn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/07/13/pop-guisat-al-forn-pas20.jpeg)
Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.
![pop guisat al forn pas21 pop guisat al forn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/07/55/pop-guisat-al-forn-pas21.jpeg)
A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...
![pop guisat al forn pas22 pop guisat al forn pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/07/97/pop-guisat-al-forn-pas22.jpeg)
sense por, ben repartit.
![pop guisat al forn pas23 pop guisat al forn pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/08/39/pop-guisat-al-forn-pas23.jpeg)
Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!
![pop guisat al forn pas24 pop guisat al forn pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/08/81/pop-guisat-al-forn-pas24.jpeg)
Està perfecte, què ens falta?
![pop guisat al forn pas25 pop guisat al forn pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/09/23/pop-guisat-al-forn-pas25.jpeg)
Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.
![pop guisat al forn pas26 pop guisat al forn pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/09/65/pop-guisat-al-forn-pas26.jpeg)
Ja el podem servir a taula.
![pop guisat al forn pas27 pop guisat al forn pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/10/07/pop-guisat-al-forn-pas27.jpeg)
Ummmm....
![pop guisat al forn pas28 pop guisat al forn pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/10/49/pop-guisat-al-forn-pas28.jpeg)
Emplatem?
![pop guisat al forn pas29 pop guisat al forn pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/10/91/pop-guisat-al-forn-pas29.jpeg)
Bon profit!