Feia molt de temps que volia fer aquesta recepta. És una recepta tradicional familiar que es feia sovint a casa nostra i sempre li hem trobat un sabor del tot casolà, d'aquells que recordes de la teva infància. Hi ha infinitat de maneres de farcir uns pebrots. Com sempre, la qualitat dels ingredients serà bàsica. Us aconsello comprar pebrots i carn ecològics, de confiança. La carn picada és un dels productes que més cura mereix a l'hora de comprar. La carn s'ha de picar al moment i ha de ser consumida amb celeritat. Penseu que la carn que passa per un trinxat de metall s'oxida més ràpidament i és molt més propensa a acollir tota mena de bacteris. Per tant, a la carn picada envasada no li queda més remei que contenir conservants i d'altres additius que evitin la proliferació d'aquests bacteris.

Per fer aquest plat també és interessant que trieu bé els pebrots verds: que no estiguin massa recaragolats que siguin uniformes i rectes, per poder-los farcir millor. No cal que siguin massa grans, però si ben formats. Amb aquesta quantitat us sortiran uns 6-7 pebrots mitjanets-grans. Espero que us agradi.

 

Ingredients

6-8 pebrots verds de mida mitjaneta

oli d'oliva

1 ceba trinxada  

4 tomàquets madurs  

2 grans d'all

1 got de vi blanc

farina

aigua  

sal  

  

Per al farciment:

500 g de carn picada (300g vedella + 200 g porc)

molla de pa

un raig de llet

all i julivert al gust

pebre negre en pols  

2 ous   

sal

  

Per a la picada:  

2 alls

un grapat d'ametlles

julivert fresc  

1 llesca de pa fregit

  

Variants:  

- Podeu triturar la salsa per fer-la més fina i donar una millor presentació, si voleu.

Preparació
1.
guisat pebrots verds farcits carn pas1

Preparem els ingredients.

 

 

2.
guisat pebrots verds farcits carn pas2

La verdura, fresca i si és ecològica, millor.

3.
guisat pebrots verds farcits carn pas3

La carn picada, fresca també. Començarem per preparar la carn del farciment, igual que quan fem una pilota pel caldo.

4.
guisat pebrots verds farcits carn pas4

Piqueu un parell de grans d'all amb una mica de julivert.

 

 

5.
guisat pebrots verds farcits carn pas5

Amb les mans ben netes, barregem molla de pa amb una mica de llet, per fer una pasta juntament amb l'all i julivert picats. Per a aquesta quantitat, amb la molla de dues llesques de pa de pagès normalet, ja en fareu.

 

 

6.
guisat pebrots verds farcits carn pas6

Incorporem els ous. Aquí només es veu un, però a sota hi ha l'altre.

7.
guisat pebrots verds farcits carn pas7

Salem i empebrem i ho barregem tot plegat...

8.
guisat pebrots verds farcits carn pas8

Fins que ens quedi una pasta ben barrejada. La reservem.

 

 

9.
guisat pebrots verds farcits carn pas10

Preparem els pebrots. Tallarem la part sobrant que no utilitzarem.

10.
guisat pebrots verds farcits carn pas12

I en traiem les llavors.

11.
guisat pebrots verds farcits carn pas13

Un raig d'aigua sempre ajuda.

12.
guisat pebrots verds farcits carn pas14

Els tenim tots a punt.

13.
guisat pebrots verds farcits carn pas15

Pressioneu amb cura per no trencar els pebrots, però fent la força necessària per introduir la carn fins al final del pebrot.

14.
guisat pebrots verds farcits carn pas16

Ja els tenim tots farcits. Si us en sobra carn podeu improvisar unes mandonguilles o una hamburguesa.

15.
guisat pebrots verds farcits carn pas17

Molt bé.

16.
guisat pebrots verds farcits carn pas18

Ara anem a preparar la picadeta.

17.
guisat pebrots verds farcits carn pas19
18.
guisat pebrots verds farcits carn pas20

... l'all, el julivert i una llesca de pa fregit.

19.
guisat pebrots verds farcits carn pas21

Ben picat.

20.
guisat pebrots verds farcits carn pas22

En una cassola gran amb oli d'oliva, daurem els alls que donaran gust a l'oli.

21.
guisat pebrots verds farcits carn pas23

A continuació afegim la ceba picada. En aquest moment, l'all deixarà de torrar-se.

22.
guisat pebrots verds farcits carn pas24

No sempre ho dic, però tots els guisats, en general, s'han de desgreixar, si cal. A mesura que aneu cuinant, qualsevol recepta vull dir, us adonareu que en certs moments podeu trobar-vos amb un excés d'oli. Aquest excés no desapareix mai i el mantindreu fins al final de la cocció. Per tant, per evitar fer plats excessivament oliosos heu d'extreure l'excés d'oli, en el moment que sigui, sobretot durant el sofregit i abans d'incorporar tomàquets, salses o productes que es dissolguin amb l'oli i facin més difícil el desgreixat.

23.
guisat pebrots verds farcits carn pas25

Quan la ceba ja sigui daurada (i un cop retirat l'excés d'oli)...

24.
guisat pebrots verds farcits carn pas26

... incorporem el tomàquet ratllat, ho barregem i ho deixem coure a foc mitjà-baix uns 5 minuts, per coure el tomàquet, caramel·litzar-lo una mica i fer-ne evaporar l'aigua.

25.
guisat pebrots verds farcits carn pas27

Mentres, obrirem un vi blanc.

26.
guisat pebrots verds farcits carn pas28

Ja sabeu que jo utilitzo el Gran Chef de la casa Pinord, un vi macerat amb herbes especialment dissenyat per cuinar. No tinc cap comissió, eh? Només és una recomanació.

27.
guisat pebrots verds farcits carn pas31

Mentre, amb una mica de farina, arrebossarem la part visible del farciment dels nostres pebrots.

 

 

28.
guisat pebrots verds farcits carn pas32

D'aquesta manera, evitarem que el farciment s'escapi.

29.
guisat pebrots verds farcits carn pas33

Fem el mateix amb tots.

30.
guisat pebrots verds farcits carn pas34

Quan s'hagi evaporat l'alcohol del vi, passats uns 5-10 minutets, incorporarem els pebrots farcits.

31.
guisat pebrots verds farcits carn pas35

Disposeu-los de forma que quedin ben distribuïts per garantir una cocció uniforme. Ara afegirem aigua calenta fins a cobrir-los (no del tot).

32.
guisat pebrots verds farcits carn pas36

Salem...

33.
guisat pebrots verds farcits carn pas37

... tapem l'olla i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 30 minuts.

34.
guisat pebrots verds farcits carn pas38

De tant en tant vigileu la cocció i rectifiqueu de sal si cal. Que no hi falti aigua i si n'heu d'afegir, que sigui bullent.

35.
guisat pebrots verds farcits carn pas39

Només ens quedarà la picadeta que hem fet prèviament. La incorporarem quan faltin 5 minuts per acabar la cocció del plat.

36.
guisat pebrots verds farcits carn pas40

No remeneu amb cap estri, simplement sacsegeu l'olla agafant-la per les nanses.

37.
guisat pebrots verds farcits carn pas41

Ja podeu tancar el foc i deixar-los reposar una estona.

38.
guisat pebrots verds farcits carn pas42

Com tots els guisats sempre estan més bon d'un dia per altre, però aquest es pot consumir el mateix dia sense problemes.

39.
guisat pebrots verds farcits carn pas43

I ja podem emplatar.

40.
guisat pebrots verds farcits carn pas44

Es poden acompanyar de la guarnició que més us agradi, però s'han de servir ben calents.

41.
guisat pebrots verds farcits carn pas45

Ho tastem?

42.
guisat pebrots verds farcits carn pas46

Espero que hàgiu dinat...

43.
guisat pebrots verds farcits carn pas47

Bon profit!