El conill... és una de les carns més utilitzades en la nostra gastronomia, com ho pot ser també la del bacallà, la de pollastre o la de l'ànec. Avui una recepta de conill molt fàcil de fer i bona. A mi m'agrada afegir una mica d'herbes aromàtiques al conill com la farigola, el romaní o la sajolida si en teniu. Si esteu de dieta, ja sabeu que el podeu incorporar al vostre receptari... ja que és una carn molt poc greixosa i saludable. Espero que us agradi.

Ingredients

1 conill tallat en 4 trossos

3 patates

2 cebes

2 dents d'all

4 tomàquets

unes fulles de romaní

unes fulles de farigola

pebre negre

oli d'oliva

1 raig de vi blanc per cuinar

sal

 

Variantes:

Es pot fer amb vi ranci i una miqueta d'aigua per fer més salsa

S'hi pot afegir sajolida i d'altres herbes aromàtiques

Preparació
1.
conill al forn pas1

Prepararem els ingredients.

2.
conill al forn pas2

Netegem el conill. Li podeu dir al carnisser que us obri una mica el conill per fer al forn.

3.
conill al forn pas3

Però que siguin trossos ben grans.

4.
conill al forn pas4

Pelem les patates.

5.
6.
conill al forn pas6
7.
conill al forn pas7

Farem un llit de patates.

8.
conill al forn pas8

Les salem una mica...

9.
conill al forn pas9

... i les empebrem.

10.
conill al forn pas10

Ara tallem la ceba a trossos també.

11.
conill al forn pas11

La repartim per sobre de la patata.

12.
conill al forn pas12

Hi tirem un bon raig d'oli d'oliva per sobre...

13.
conill al forn pas13

... i les enfornem a uns 190-200 graus durant uns 15 minuts. D'aquesta manera li donarem una mica més de cocció a la patata que al conill... i obtindrem aquella patatona al forn torradeta però sucosa... que es desfà a la boca.

14.
conill al forn pas14

Mentre, anirem rentant i partint els tomàquets.

15.
conill al forn pas15

Aprofitem també per anar salant... i empebrant el conill per les dues bandes.

16.
conill al forn pas16

Ara, tireu un raig de llimona per sobre de tot el conill.

17.
conill al forn pas17

Seguidament, amb una barreja de farigola i romaní, (si són frescos millor) restregueu aquestes rames pel conill i deixeu caure les fulles per sobre. El que busquem és impregnar la carn amb el sabor de les herbes.

18.
conill al forn pas18

Piquem una mica d'all amb julivert fresc, ben petit.

19.
conill al forn pas19

Les patates ja porten 10 minuts. Hi tirarem un raig de vi blanc, com mitja copa. Ho deixem 5 minuts més.

20.
conill al forn pas20

Ho retirem del forn, amb la patata mig cuita...

21.
conill al forn pas21

... i distribuïm per sobre el conill.

22.
conill al forn pas22

Col·loqueu també els tomacons...

23.
conill al forn pas23

... que salarem...

24.
conill al forn pas24

... i cobrirem amb una mica d'all i julivert.

25.
conill al forn pas25

Tireu un bon raig d'oli d'oliva per sobre de tot plegat.

26.
conill al forn pas26

I tornem a enfornar a uns 220 graus durant uns 20 minuts amb ventilació.

27.
conill al forn pas27

Passat aquest temps, doneu-li la volta al conill. i intenteu tirar una mica de suquet per sobre.

28.
conill al forn pas28

Passats 20 minuts... fem la mateixa operació i li donem la volta. Passats els nous 20 minuts, comprovarem que tal està de cocció i si cal li podem donar un cop de grill d'uns 5 minuts, per torrar-lo.

29.
conill al forn pas29

Ja el tenim cuit.

30.
conill al forn pas30

Serviu-lo ben calentó. També el podeu deixar fet i sortir a fer el vermut o comprar el diari. Després només necessitaré un últim cop fort de grill per escalfar-ho i servir-ho.

31.
conill al forn pas31

Per emplatar, utilitzar una branqueta de romaní fresc, que li aporta una aroma al plat sensacional.

32.
conill al forn pas32

Procureu que hi hagi una mica de tot en cada plat, patata, tomàquet, ceba, conill i una mica d'oli.

33.
conill al forn pas33

Fa bona pinta, penso, no?... era força bo.

34.
conill al forn pas34

La pell del conill cruixent és tot un luxe.

35.
conill al forn pas35

Combineu un tros de conill amb patata i tot sucat amb tomàquet. Que no falti una copeta de vi negre.

36.
conill al forn pas36

I suqueu-hi pa, clar, en aquesta reacció de "maillard" tan estupenda. Bon profit!